Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Εξερράγη φάκελος στο ΔΝΤ στο Παρίσι-Ένας τραυματίας

Εικόνα του άρθρου Εξερράγη φάκελος στο ΔΝΤ στο Παρίσι-Ένας τραυματίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2017, 16:11
ΚΟΣΜΟΣ

Ένας φάκελος εξερράγη όταν άνοιξε στα γραφεία Διεθνούς Νομισματικού Γραφείου στο κέντρο του Παρισιού και μια διοικητική υπάλληλος τραυματίστηκε ελαφρά, δήλωσε μια πηγή της αστυνομίας, μετάδωσε το Reuters.

Σύμφωνα με τη γαλλική Αστυνομία, η διοικητική υπάλληλος τραυματίσθηκε στα χέρια και στο πρόσωπο, την ώρα που άνοιξε παγιδευμένη επιστολή, η οποία και εξερράγη.

Η Αστυνομία αναφέρει ότι, με βάση τις πρώτες ενδείξεις, ο φάκελος περιείχε κάποιου είδους πυροτέχνημα. Στο σημείο βρίσκονται κλιμάκια του εγκληματολογικού τμήματος.

Περίπου 150 άτομα απομακρύνθηκαν από το κτήριο, όπου επίσης στεγάζονται γραφεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, σύμφωνα με το γαλλικό κανάλι Europe 1. Για προληπτικούς λόγους ακολούθησε έρευνα στις εγκαταστάσεις.

Το περιστατικό συνέβη, έξι μόλις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία και μια μέρα μετά την αποστολή ανάλογου δέματος στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με αποδέκτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Την ευθύνη για το δέμα-βόμβα ανέλαβε η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.


Η ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

«Πληροφορήθηκα για την έκρηξη στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό ενός μέλους του προσωπικού μας. Βρίσκομαι σε επαφή με το γραφείο και εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους συναδέλφους μου εκεί. Καταδικάζω τη δειλή πράξη βίας και βεβαιώνω εκ νέου τη βούλησή μας να συνεχίσουμε, στο πλαίσιο της εντολής που έχουμε λάβει στην τρέχουσα θητεία. Εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές για τη διερεύνηση του περιστατικού και την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού μας», σημείωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ,

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back