ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εξαρθρώθηκε οργάνωση εμπορίας παράνομων αναβολικών

Εικόνα του άρθρου Εξαρθρώθηκε οργάνωση εμπορίας παράνομων αναβολικών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/01/2022, 17:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιούνταν στην εμπορία παράνομων αναβολικών και άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό εξάρθρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν τρία μέλη της οργάνωσης και κατασχέθηκαν περισσότερα από 135.000 αναβολικά σκευάσματα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, η αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένων και ταυτόχρονων αστυνομικών επιχειρήσεων, με τη συνδρομή και στελέχους της Europol, το πρωί της 18ης Ιανουαρίου, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ξάνθη, Δράμα και Ιωάννινα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2017, δραστηριοποιούνταν στην αποθήκευση, εμπορία, διακίνηση, προμήθεια και χορήγηση σκευασμάτων, που περιείχαν παράνομες και απαγορευμένες αναβολικές και άλλες ουσίες, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Μεταξύ των πελατών της οργάνωσης, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, περιλαμβάνονται 27 αθλητές διαφόρων αθλημάτων, 10 γυμναστές-προπονητές, 10 ιδιοκτήτες γυμναστηρίων-χώρων άθλησης, ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής και ιδιοκτήτης φαρμακείου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back