Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών στη Θεσπρωτία

Εικόνα του άρθρου Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών στη Θεσπρωτία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/05/2021, 15:32
ΗΠΕΙΡΟΣ

H Δίωξη Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας εξάρθρωσε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης και χασίς, στις περιοχές Σουλίου και Φαναρίου.

Συνέλαβε 4 άτομα, κατάσχεσε κάποιες ποσότητες ναρκωτικών και εκτιμάει ότι το κύκλωμα είχε έσοδα 75.000 ευρώ, συνολικά.

Ένα από τα άτομα που συνελήφθησαν, θεωρείται αρχηγός της σπείρας.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 12 φιξάκια κοκαΐνης, 9 δενδρύλλια κάνναβης, γύρω στα 700 γρ χασίς, μετρητά 9.200 ευρώ, 3 κυνηγετικά όπλα, γκλοπ, 11 κινητά τηλέφωνα, 165 φυσίγγια κ.α.

Η αστυνομία έκανε χτες επιχείρηση στις περιοχές Σουλίου και Φαναρίου για τις 4 συλλήψεις και όπως αναφέρει στο αστυνομικό δελτίο, «η αποδόμηση της οργάνωσης, η σύλληψη των μελών της καθώς και ο εντοπισμός των ποσοτήτων ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, είναι αποτέλεσμα συστηματικής διεισδυτικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν προανακριτικά στοιχεία, ευρήματα και ερευνητικά δεδομένα».

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αρχηγός προμηθεύονταν τα ναρκωτικά από περιοχή της Αττικής, τα οποία μετέφερε είτε ο ίδιος με τη συγκοινωνία ή μαζί με άλλο μέλος της οργάνωσης, με αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια τα ναρκωτικά αποθηκεύονταν στο σπίτι του. Ακολούθως, φρόντιζε ο ίδιος για την περαιτέρω διακίνησή τους και την είσπραξη των χρημάτων από τις αγοραπωλησίες, ενώ σε περίπτωση αδυναμίας του ανέθετε την αγοραπωλησία των ναρκωτικών στα υπόλοιπα μέλη.

Η αστυνομία εκτιμάει ότι κατά το τελευταίο τετράμηνο πραγματοποιήθηκαν πάνω από 66 αγοραπωλησίας ναρκωτικών, ενώ εκτιμάται ότι οι κατηγορούμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια της δραστηριοποίησής τους αποκόμισαν κέρδη που ξεπερνούν τις 75.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back