ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύσκολη η εβδομάδα που πέρασε

Εικόνα του άρθρου Δύσκολη η εβδομάδα που πέρασε
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/09/2020, 17:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H εβδομάδα που τελειώνει είναι από τις πιο ανησυχητικές, σχετικά με τα της πανδημίας και στα Γιάννενα.
Παρότι ο νομός, αλλά και συνολικά η Ήπειρος είναι σε καλύτερη θέση, αριθμητικά τουλάχιστον, σε σχέση με όλη την υπόλοιπη χώρα, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σημαντικά. Αντίθετα, δεν… αυξάνεται η αξιοπιστία των αρχών και ειδικά του ΕΟΔΥ, που έχει αναλάβει την επίσημη ενημέρωση.

Ο οργανισμός ακόμα δεν έχει απαντήσει σε έγγραφο ερώτημα που έχει κάνει ο Τύπος Ιωαννίνων, σχετικά με το «6 ή 12» κρούσματα της προπερασμένης Παρασκευής. Σημειωτέον ότι η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ εκείνης της ημέρας, έχει διαψευστεί δημόσια από τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη. Ο ΕΟΔΥ, παρότι ενημερώνει ότι είναι… ενήμερος για το αίτημα, δεν έχει πάρει καμία επίσημη θέση, εάν πρόκειται όντως περί λάθους…

Στο νομό Ιωαννίνων έχουν εντοπιστεί, από την περασμένη Κυριακή, 19 κρούσματα συνολικά, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Πρακτικά, η στατιστική εικόνα είναι αδύνατο να παρακολουθηθεί με κάποιο επίσημο μέσο, μιας και η σχετική κυβερνητική σελίδα μάλλον δεν ανανεώνει σε πραγματικό χρόνο τα δεδομένα της.

Κοινώς, σε επίσημο, κυβερνητικό επίπεδο, η ενημέρωση είναι πλημμελής, συχνά ανακριβής (ακόμα σε δεύτερο πλάνο, εκτός καθημερινής αναφοράς) και προβληματική…

Υπαρκτό πλέον είναι και το ουσιώδες πρόβλημα, αυτό της εξάπλωσης, αλλά και των σοβαρών ελλείψεων που καλύπτονται «εκ των ένδον». Εδώ και μερικές μέρες, έχει διαγνωστεί θετικός οδηγός του υπεραστικού ΚΤΕΛ, οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Μέχρι τούδε, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση από το υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, έχουν βρεθεί θετικοί εργαζόμενοι σε τμήματα, αλλά και ασθενής που νοσηλεύθηκε αρχικά σε κλινική και βρέθηκε κατόπιν θετικός. Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ θέτουν ερωτήματα και ενστάσεις σχετικά με την παραμονή του προσωπικού σε υπηρεσία.

Χτες διαπιστώθηκε θετικός ένας μαθητής λυκείου της πόλης.  Η διεύθυνση εκπαίδευσης προχώρησε στην εφαρμογή του σχετικού πρωτοκόλλου. Μέχρι Σάββατο πρωί ωστόσο, δεν υπήρχε καταχώρηση στο Υπουργείο Παιδείας για κλειστό τμήμα στα Γιάννενα. Η λίστα είναι εδώ και ανανεώνεται καθημερινά. Ήδη, η σχολική κοινότητα βρέθηκε σε αναταραχή λόγω κρούσματος στο κυλικείο σχολείου στην Κιάφα, τις προηγούμενες μέρες.

Καθώς ο μαθητής είναι και αθλητής σε σύλλογο της πόλης, έκλεισε το γυμναστήριο της Λιμνοπούλας για τρεις μέρες, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΑ, ενώ θα γίνει και απολύμανση. Το ΠΕΑΚΙ έβγαλε επίσημη σχετική ενημέρωση.

Ο πρωθυπουργός, με το πρόσφατο διάγγελμά του, επιβεβαίωσε με επίσημο τρόπο την είσοδο στο «δεύτερο κύμα» της πανδημίας, υπογραμμίζοντας την απόλυτη ανάγκη τήρησης των μέτρων προφύλαξης. 

Μένει να φανεί αν αυτά θα είναι αρκετά για να καλύψουν τις πολλές ελλείψεις και «αστοχίες» χειρισμών...

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back