ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Kρούσματα εις διπλούν και η «μάχη» με τον ΕΟΔΥ

Εικόνα του άρθρου Kρούσματα εις διπλούν και η «μάχη» με τον ΕΟΔΥ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/09/2020, 16:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο αναποτελεσματικός τρόπος διαχείρισης της ενημέρωσης των πολιτών για τα κρούσματα ανά περιοχή από τον ΕΟΔΥ αλλά και ο τρόπος που κινείται ή δεν κινείται σε περιοχές… ενδιαφέροντος  δεν σταματούν να αποτελούν κρίσιμα ζητήματα.

Μετά από ένα σαββατοκύριακο ανεπίσημων πληροφοριών, ο περιφερειάρχης  Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης έβαλε σήμερα και πάλι στο στόχαστρο τον ΕΟΔΥ για τον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν το Σάββατο. Ο κ. Καχριμάνης… ανακοίνωσε ότι τα 12 κρούσματα που ανακοινώθηκαν, δεν ήταν 12 αλλά 6 και αφορούσαν ανθρώπους που φιλοξενούνται στη δομή «Αγία Ελένη». «Τα γράψανε δύο φορές, μία στην ελληνική και μία στην αγγλική» τόνισε και έριξε τα πυρά στον ΕΟΔΥ, κι όχι μόνο. Την έντονη κριτική του δέχθηκαν εκ νέου η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις. «Έχω απαιτήσεις από τον ΕΟΔΥ και την Ύπατη Αρμοστεία. Δεν μπορεί στην πρώτη δυσκολία, οι αρμόδιοι να κάνουν τους αναρμόδιους» είπε και υποστήριξε επί της ουσίας ότι μόνο «η Περιφέρεια Ηπείρου κάνει τα πρέποντα».

Ο κ. Καχριμάνης, στην τοποθέτησή του, απέφυγε να αποδώσει οποιαδήποτε ευθύνη στα υπουργεία Υγείας και Μετανάστευσης, εστιάζοντας στον ΕΟΔΥ, η οποία αποτελεί μια δομή που υπάγεται στο υπουργείο Υγείας. Η… απροθυμία του να ασκήσει κριτική σε κυβερνητικό επίπεδο, στηρίχτηκε από το επιχείρημά του ότι «ο ΕΟΔΥ είναι μια εξουσία η οποία δεν δίνει λόγο. Το έχω φάει στο πετσί μου…», θυμίζοντας ότι ο ΕΟΔΥ είναι ο διάδοχος του ΚΕΕΛΠΝΟ και την υπόθεση με το κτίριο του ΠΕΔΥ του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ στους Αμπελόκηπους. «Ποτέ δεν συνεργάστηκαν μαζί μας, ίσως να νομίζουν ότι εδώ είμαστε Αλβανία» πρόσθεσε.

Όσον αφορά την «Αγία Ελένη», η οποία μετράει 22 κρούσματα, ο κ. Καχριμάνης εστίασε στην όχι και τόσο καλή συνεργασία που έχει η Περιφέρεια Ηπείρου με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το οποίο έχει εγκατασταθεί εκεί. Επιπλέον, άφησε να εννοηθεί ότι θα έπρεπε να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα. «Ούτε αυτοί (σ.σ. οι πρόσφυγες) χρωστάνε τίποτα ούτε εμείς έξω. Βγαίνουν κάθε μέρα για ψώνια» είπε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, είτε πρόσφυγας είτε μη, η καραντίνα των ατόμων με κορονοϊό προβλέπεται. Και προφανώς, όταν τίθεται ζήτημα ορθής διαχείρισης της καραντίνας, θα πρέπει να βρίσκονται λύσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Παράλληλα με τη δομή «Αγία Ελένη» που έχει διαμερίσματα, ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε ότι… ενημερώθηκε και για ένα κρούσμα στη δομή στον Κατσικά. Πρόκειται για άτομο, όπως είπε, που είχε ταξιδέψει στην Αθήνα.

Τέλος, ο περιφερειάρχης επανέλαβε ότι δεν επιτρέπεται στην Περιφέρεια Ηπείρου να κάνει επίσημη ενημέρωση, όπως έκανε το διάστημα της καραντίνας. Σε ερώτηση του «Τύπου Ιωαννίνων» που αφορούσε την επίσημη ενημέρωση που κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα κρούσματα στην περιοχή της, ο κ. Καχριμάνης περιορίστηκε να πει με σαρκασμό: «Αυτοί μπορεί να έχουν μέσο»…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back