Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

«Δύσκολα τα πράγματα» στις Σέρρες

Εικόνα του άρθρου «Δύσκολα τα πράγματα» στις Σέρρες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/10/2020, 13:06
ΕΛΛΑΔΑ

Ως ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση στο δήμο Σερρών ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, λέγοντας ότι η πόλη και η περιφερειακή ενότητα γενικότερα, βρίσκονται ένα βήμα πριν τη λήψη μέτρων που οδηγούν σε καθολικό lockdown.

Ο κ. Τζιτζικώστας, στην έναρξη της ευρείας σύσκεψης φορέων που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην αντιπεριφέρεια Σερρών παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, τόνισε ότι το πρόβλημα της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού εστιάζεται κατά 90% στο δήμο Σερρών.

Κάτι αντίστοιχο, υπενθυμίζεται, ότι είχαν παρατηρήσει οι αρχές και για τα Γιάννενα.

Η αύξηση των κρουσμάτων», υπογράμμισε ο κ.Τζιτζικώστας, είναι μεγάλη και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, τα οποία πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα από όλους, η πόλη των Σερρών θα περάσει στο επόμενο «επίπεδο 4».

«Είμαστε όλοι κουρασμένοι», είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, «από τα συνεχή μέτρα που εφαρμόζονται, όμως μέχρι να υπάρξει εμβόλιο ή ικανή φαρμακευτική αγωγή απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προσωπικής προστασίας γιατί μόνο έτσι θα μειώσουμε την έξαρση της πανδημίας».

Στόχος είναι  η αποτροπή ενός καθολικού lockdown στην πόλη των Σερρών και η  απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των μέτρων περιορισμού της μετάδοσης του  κορονοϊού, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που  πραγματοποιήθηκε Κυριακή το πρωί στην περιφερειακή ενότητα Σερρών.

Ο κ.Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως υπάρχει επιθετική έξαρση στην περιοχή  και σημείωσε με έμφαση ότι «αυτό προκύπτει από τα αριθμητικά δεδομένα,  καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν 239 ενεργά κρούσματα μέσα στην πόλη των  Σερρών, αλλά με μεγάλες μετακινήσεις και σε άλλους γειτονικούς δήμους,  ενώ υπάρχουν 442 επαφές υψηλού κινδύνου που είναι απομονωμένες. Τις  επόμενες μέρες θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση των ελέγχων  και στοχευόμενες δειγματοληψίες, καθώς και συνεχής ενημέρωση του κόσμου,  σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η μετάδοση του κορονοϊού».

Ο υφυπουργός επισήμανε ακόμα, ότι αυτό το διάστημα η βόρεια Ελλάδα  δέχεται μια μεγάλη επιδημιολογική επίθεση και για το λόγο αυτό  επιβάλλεται η αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων, χωρίς να γίνονται πουθενά  εκπτώσεις. Απέκλεισε σε αυτό το στάδιο να υπάρξει κλείσιμο των σχολικών  μονάδων, αφού δεν παρουσιάζουν καμία συρροή που να οδηγεί στη μετάδοση  του ιού, συμπληρώνοντας ότι αυτό θα αποτελέσει το τελευταίο από τα μέτρα  που θα εφαρμοστούν.

Είπε ακόμη, ότι σε όλα τα σχολεία τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα  και γίνονται τακτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ, ώστε να παραμείνουν ασφαλή,  και όπου και εφόσον χρειαστεί, να ληφθούν μεμονωμένα μέτρα ανά σχολικό  συγκρότημα και τμήμα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Όσον αφορά τους χώρους εστίασης, ο υφυπουργός σημείωσε ότι οι έλεγχοι  της αστυνομίας και των υγειονομικών αρχών θα γίνουν ακόμα πιο  εντατικοί, τονίζοντας πως το θέμα της έξαρσης της επιδημίας «σχετίζεται  σε πολύ μεγάλο βαθμό με τη διασκέδαση και αυτό είναι ξεκάθαρο και πρέπει  να το ομολογήσουμε, κοιτώντας όλους τους πολίτες στα μάτια όπως κάνουμε  από την πρώτη στιγμή»

πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back