ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο συναντήσεις στο Ζαγόρι για την καφέ αρκούδα

Εικόνα του άρθρου Δύο συναντήσεις στο Ζαγόρι για την καφέ αρκούδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2023, 18:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο ανοιχτές συναντήσεις διοργανώνει η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστών», σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, στις 10 και 11 Μαΐου, σε Άνω Πεδινά και Ασπραγγέλους Ζαγορίου αντίστοιχα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE ARCPROM – Improving human-bear coexistence in 4 National Parks of South Europe».

Την πρώτη μέρα, στο συνεδριακό κέντρο Άνω Πεδινών, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με την τοπική κοινωνία, με στόχο την ενημέρωση για επίκαιρα ζητήματα που αφορούν την παρουσία της καφέ αρκούδας στην περιοχή. Τα θέματα που θα συζητηθούν, αφορούν τρόπους βελτίωσης της συνύπαρξης του ανθρώπου με την αρκούδα στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου και τη συμβολή του LIFE ARCPROM σε αυτή την κατεύθυνση, οι Ειδικές Μονάδες Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων, οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, και το νέο στρατηγικό σχέδιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Στη συζήτηση θα συμβάλουν επιστήμονες από την ΚΑΛΛΙΣΤΩ, τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και το Κέντρο Ανάπτυξης Καλαμπάκας-Πύλης Α.Ε.

Τη δεύτερη μέρα, στο Κέντρο Πληροφόρησης Ασπραγγέλων, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η 3η συνεδρίαση της «Πλατφόρμας Συνύπαρξης Τοπικών Κοινωνιών-Αρκούδας», στην οποία έχουν προσκληθεί τοπικοί φορείς και οργανώσεις που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την παρουσία της αρκούδας στην περιοχή της Βόρειας Πίνδου. Η πλατφόρμα αποτελείται από εκπροσώπους διαφορετικών ενδιαφερόμενων μερών/κοινωνικών εταίρων.

Η είσοδος και στις δύο συναντήσεις είναι ελεύθερη. Σε περίπτωση αδυναμίας αυτοπρόσωπης παρουσίας, υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής μέσω zoom στο παρακάτω link (το ίδιο και για τις δύο ημέρες): https://us02web.zoom.us/j/83043914463?pwd=VGhyUkw3WHk0TW1ITWxrdWd4L2xaQT09

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back