ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο ναι, ένα όχι

Εικόνα του άρθρου Δύο ναι, ένα όχι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/10/2023, 12:02
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο θετικές και μια αρνητική γνωμοδότηση έδωσε στη χτεσινή της συνεδρίαση για έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, θετικά -κατά πλειοψηφία- γνωμοδότησε για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 999 ΚW , από καύση βιοαερίου στο Νεοχώρι του Δήμου Ζίτσας.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης, ανέφερε ότι «είμαστε θετικοί γιατί το συγκεκριμένο έργο θα λύσει ένα πρόβλημα που υπάρχει διαχρονικά στην περιοχή. Εμείς ως επιτροπή, το περιβαλλοντικό σκέλος – που μας ενδιαφέρει – το κρίνουμε θετικά».

Το δεύτερο έργο για το οποίο επίσης γνωμοδότησε θετικά κατά πλειοψηφία η Επιτροπή ήταν για το μικρό υδροηλεκτρικό έργο, ισχύος 0,54 MW , στη θέση Μονή Κηπίνας, στους Καλαρρύτες του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, με τον πρόσθετο όρο της αντίστοιχης θετικής γνωμοδότησης του Δήμου Βορείων Τζουμέκρων.

Αντίθετα ομόφωνα αρνητική  ήταν η γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 15,375 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 13,837 MW, στη θέση «Άγιος Γεώργιος» στο Ζάλογγο του Δήμου Πρέβεζας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back