Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δύο εργαστήρια στην Πινακοθήκη Αβέρωφ στο Μέτσοβο

Εικόνα του άρθρου Δύο εργαστήρια στην Πινακοθήκη Αβέρωφ στο Μέτσοβο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/09/2022, 14:33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο, στο πλαίσιο του θεσμού των «Δημιουργικών Συναντήσεων», φιλοξενεί φέτος δύο σημαντικούς καλλιτέχνες: τον γλύπτη Κυριάκο Ρόκο και τη ζωγράφο-χαράκτρια Ρουμπίνα Σαρελάκου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης των δύο καλλιτεχνών, όπως έχει ανακοινωθεί, θα γίνουν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η Πινακοθήκη διοργανώνει εργαστήρια στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου.

Στις 26 Σεπτεμβρίου, θα γίνει εργαστήρι σχεδίου-σκίτσου για μικρούς και μεγάλους με τον γλύπτη Κυριάκο Ρόκο. Η διάρκεια του εργαστηρίου θα είναι 2,5 ώρες. Ανάλογα με τη συμμετοχή, η οποία είναι δωρεάν, θα σχηματιστούν ξεχωριστές ομάδες για ενήλικες και νέους 15 ετών και άνω. Για τις συμμετοχές θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο Κυριάκος Ρόκος, όπως σημειώνεται, θα μεταφέρει τα μυστικά μιας λιγότερο γνωστής αλλά εξίσου σημαντικής πλευράς της δουλειάς του – της τέχνης του σχεδίου και του σκίτσου.  Με φόντο τα σχέδιά του που εκτίθενται αυτό το διάστημα στην Πινακοθήκη, θα μιλήσει για τη δουλειά του, θα παρουσιάσει ποικίλα ερεθίσματα και από άλλες μορφές τέχνης, όπως η μουσική και η λογοτεχνία, ώστε να κινητοποιήσει τους θεατές να «δουν» με διαφορετικό μάτι τα αντικείμενα, τα πρόσωπα ή τις καταστάσεις που μας περιβάλλουν και να δημιουργήσει ο καθένας τα δικά του σχέδια.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, θα γίνει εργαστήρι χαρακτικής-ξυλογραφίας για μικρούς και μεγάλους με τη ζωγράφο-χαράκτρια Ρουμπίνα Σαρελάκου. Η διάρκεια του εργαστηρίου θα είναι 2 ώρες και ισχύουν οι ίδιοι κανόνες με το προηγούμενο εργαστήρι.

Η Ρουμπίνα Σαρελάκου, σύζυγος του Μετσοβίτη στην καταγωγή γλύπτη Κυριάκου Ρόκου, με φόντο τις ξυλογραφίες που θα εκτίθενται στην Πινακοθήκη, θα μιλήσει για τη δουλειά της και για το πώς σκαλίζονται οι ξύλινες μήτρες. Τα έργα που θα τυπωθούν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα χαριστούν στα σχολεία του Μετσόβου, ενώ η καλλιτέχνης θα προσφέρει στον κάθε συμμετέχοντα ένα αντίτυπο μιας λιθογραφίας της. 

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2656041210.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back