Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 19-09-2022, 10:08
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τον γενικό τίτλο «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά. Συντηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές» συμμετέχει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

Η Εφορεία έχει προγραμματίσει δύο εκπαιδευτικές δράσεις στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

22-23 Σεπτεμβρίου

Εκπαιδευτική δράση «Παιχνίδια μέσα στον χρόνο» | Για μαθητές Νηπιαγωγείων & Α΄- Γ΄ Τάξεις Δημοτικού

Βασικός στόχος είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το παιχνίδι στην αρχαία Ελλάδα, να μάθουν την προέλευση των αρχαίων παιχνιδιών, να συνειδητοποιήσουν την έννοια της διαχρονικότητας αλλά κυρίως να παίξουν χρησιμοποιώντας αντίγραφα και ελεύθερες ανακατασκευές πήλινων παιχνιδιών και ομαδικά παιχνίδια στον αύλειο χώρο του μουσείου. 

Ώρες διεξαγωγής: 9.00-10.30 / 10.30-12.00

Διάρκεια προγράμματος: 90' λεπτά

Μέγιστος αριθμός μαθητών: 20~22

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 

Εκπαιδευτική δράση «Ένα εύρημα, μια ιστορία» | Για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 8-12 ετών

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνοδοί και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις μικρές ιστορίες που μας αφηγούνται επιλεγμένες ενότητες της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και να ανακαλύψουν με έναν ευχάριστο τρόπο πτυχές της καθημερινής ζωής των αρχαίων Θεσπρωτών: την οργάνωση και τη λειτουργία της Αγοράς στην αρχαιότητα, εστιάζοντας στον εμπορικό της ρόλο και στον τρόπο πραγματοποίησης των ανταλλαγών, τον ρόλο του Πρυτανείου, ενός δημόσιου κτηρίου στην αρχαία πόλη των Γιτάνων Θεσπρωτίας, τον χώρο ενός αρχαίου μαγειρείου με αναφορές στα σκεύη και τις διατροφικές συνήθειες στην αρχαία Ελλάδα και τέλος το λουτρό και την προσωπική υγιεινή κατά την αρχαιότητα και τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Ώρες διεξαγωγής: 11.00-13.00

Διάρκεια προγράμματος: 120' λεπτά

Προϋποθέσεις συμμετοχήςΜέγιστος αριθμός παιδιών και συνοδών:30: ένας ή δύο συνοδοί και έως δύο παιδιά, ηλικίας 8 έως 12 ετών, ανά οικογένεια

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 οικογένειες (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Για συμμετοχή στις παραπάνω δράσεις είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 26650 21417, 28539, 29177. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για το κοινό που επιθυμεί να επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, το σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου, η είσοδος στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης θα είναι ελεύθερη από τις 8.00 έως και τις 20.00.     

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Ντοτη3