ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο αρχαιολόγοι που άφησαν το στίγμα τους

Εικόνα του άρθρου Δύο αρχαιολόγοι που άφησαν το στίγμα τους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/10/2019, 19:20
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια εκδήλωση τιμής σε δύο ανθρώπους που άφησαν το στίγμα τους στην αρχαιολογία διοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βορειοδυτικής Ελλάδας του υπουργείου Πολιτισμού το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Οι δύο φορείς θα δώσουν το όνομα του Δημήτρη Κωνστάντιου (1950-2010) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και το όνομα της Φραγκίσκας Κεφαλλωνίτου (1951-2009) στη Βιβλιοθήκης του Βυζαντινού Μουσείου  

«Με τον τρόπο αυτό τιμάται η πολύπλευρη προσφορά των δύο πρόωρα εκλιπόντων εν υπηρεσία αρχαιολόγων, οι οποίοι για πολλά χρόνια, ως επιμελητές και επικεφαλής της Διεύθυνσης της πρώην 8ης Εφορείας Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, φρόντισαν και ανέδειξαν με γνώση, πάθος και όραμα και με πρωτοπόρο και σαφή προσανατολισμό την κοινωνική διαχείριση, τα μεσαιωνικά μνημεία των Ιωαννίνων, της Ηπείρου ευρύτερα, καθώς και της Κέρκυρας, της Λευκάδας και της Αιτωλοακαρνανίας» αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα. 

Επισημαίνεται δε ότι χάρη στη δική τους επιμονή διαμορφώθηκε, κατά τη δεκαετία του ’90, σε πολυδιάστατο ανοικτό αρχαιολογικό χώρο η εσωτερική νοτιοανατολική ακρόπολη του Κάστρου, το Ιτς Καλέ, και ιδρύθηκε το Βυζαντινό Μουσείο των Ιωαννίνων.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, σκιαγραφώντας το έργο και την προσωπικότητά τους η δρ. Ευγενία Χαλκιά, επίτιμη διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου της Αθήνας, ο Αλέκος Σόφης, πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων και η Ξένια Δημητρακοπούλου, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων, στο Ιτς Καλέ.

Είσοδος ελεύθερη.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back