ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Δυο ξυλοκοπημένοι νοσηλεύονται φρουρούμενοι»

Εικόνα του άρθρου «Δυο ξυλοκοπημένοι νοσηλεύονται φρουρούμενοι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/11/2020, 23:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνεχίζονται οι καταγγελίες για τη δράστη της αστυνομίας και τις κυβερνητικές πολιτικές πρακτικές, που εφαρμόστηκαν και σήμερα στα Γιάννενα. Η ΕΑΠ Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι  η συγκέντρωση δέχθηκε επίσης των ΜΑΤ και τα εποχούμενα τμήματα της αστυνομίας πέρασαν ανάμεσα από τους διαδηλωτές, μια επικίνδυνη τακτική που εφαρμόσανε και στο Πολυτεχνείο.

«Η πίεση της αστυνομίας είχε σαν αποτέλεσμα τη διάλυση της πορείας. Όμως, η ανεξέλεγκτη, μνησίκακη και εκδικητική δράση των δυνάμεων καταστολής δεν σταμάτησε με την επίτευξη του αντικειμενικού στόχου, της διάλυσης της πορείας. Επιτέθηκαν άγρια σε ομάδα διαδηλωτών/ριων, που αποχωρούσε συντεταγμένα, ξυλοκοπώντας και συλλαμβάνοντας αρκετούς απ’αυτούς, ενώ το κυνηγητό συνεχίστηκε προσωποποιημένα, με την αναζήτηση και προσαγωγή στοχευμένων αγωνιστών/ριων σε άλλους δρόμους της πόλης» καταγγέλλει η παράταξη.

Χαιρετίζει «συντροφικά έναν προς έναν τους/τις απεργούς, και αισθάνεται περηφάνια για κείνους που τόσο στις 17/11 όσο και σήμερα πολέμησαν το φόβο και κατέβηκαν με όποιο τρόπο και με όποιο πολιτικό σκεπτικό στους δρόμους του αγώνα, και καταδικάζει με τον πιο κάθετο τρόπο, όχι απλά τις επιθέσεις της αστυνομίας, μα και συνολικά τη στάση της ως στρατός κατοχής απέναντι στο γιαννιώτικο λαό».

Τέλος αναφέρει ότι δύο διαδηλωτές που ξυλοκοπήθηκαν, νοσηλεύονται φρουρούμενοι.

Οι οργανώσεις της ΚΝΕ στα Γιάννενα καταγγέλλουν ότι «η κυβέρνηση επιλέγει να συνεχίσει το όργιο αυταρχισμού και καταστολής απέναντι στη νεολαία που αγωνίζεται κόντρα στην εγκληματική πολιτική της! Τη μέρα της πανελλαδικής απεργίας απάντησε στα δίκαια αιτήματα των απεργών για απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή με νέες προσαγωγές και πρόστιμα σε συνδικαλιστές σωματείων και φοιτητικών συλλόγων, πολλοί εκ των οποίων είναι και μέλη και φίλοι της ΚΝΕ».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων «χαιρετίζει τις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που έγιναν πανελλαδικά, όπως και στα Γιάννενα, κόντρα στην τρομοκρατία της κυβέρνησης ΝΔ και του κράτους» και τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, ο αγωνιζόμενος λαός και η νεολαία έδειξαν για άλλη μια φορά, μετά τα αυταρχικά γεγονότα της 17ης Νοέμβρη πως δεν υποτάσσονται».

Το Μ-Λ ΚΚΕ και η νεολαία «Πορεία» των Ιωαννίνων αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η κυβερνητική εκστρατεία καταστολής και κατασυκοφάντησης με πρόσχημα την πανδημία συνεχίστηκε  στα Γιάννενα και κατά την διάρκεια της προπαγάνδας της απεργίας αλλά και ανήμερα για όσους επιμένουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και την περιφρούρησή τους. Μετά το όργιο της τρομοκρατίας και του εκφοβισμού του λαού τις προηγούμενες ημέρες στον επέτειο του Πολυτεχνείου οι προσαγωγές που μετατρέπονται σε συλλήψεις   και η επιβολή εξοντωτικών προστίμων δεν έχουν τέλος».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back