Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ανταλλαγή καταγγελιών μεταξύ ΚΝΕ και ΟΚΔΕ

Εικόνα του άρθρου Ανταλλαγή καταγγελιών μεταξύ ΚΝΕ και ΟΚΔΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/12/2019, 19:17
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Καταγγελίες ανταλλάσσουν η ΚΝΕ και η ΟΚΔΕ, με αφορμή γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο Ιστορικό Αρχαιολογικό.

Η μεν ΚΝΕ καταγγέλλει τις «περιθωριακές ομάδες ΟΚΔΕ-ΣΣΠ που το τελευταίο διάστημα δείχνουν με τη δράση τους πως ενοχλούνται ιδιαίτερα από την πρωτοπόρα αγωνιστική δράση των μελών και φίλων της ΚΝΕ που μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης σε κάθε φοιτητικό σύλλογο ενάντια στο νέο νόμο-πλαίσιο».

Η ΟΚΔΕ από την πλευρά της, καταγγέλλει «μια ακραία αντιδημοκρατική και τραμπούκικη επίθεση σε βάρος μελών του συλλόγου Ιστορικού-Αρχαιολογικού Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου» την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου.

Η εκδοχή της ΚΝΕ είναι η εξής:

«Αφότου επί μέρες με μανία έσκιζαν αφίσες της ΚΝΕ που καλούσαν σε αλληλεγγύη στους πρόσφυγες (!), χλεύαζαν τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να παραδοθούν στα προσφυγόπουλα από δεκάδες φοιτητές και χτύπησαν μέλος του ΔΣ του ΦΣ Ιστορικού-Αρχαιολογικού κατά την προσπάθεια διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου, έσπασαν όλα τα κοντέρ αθλιότητας προχωρώντας σε άνανδρη επίθεση σε φοιτήτρια μέλος της ΚΝΕ την ώρα που πραγματοποιούνταν συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΣ Ιστορικού-Αρχαιολογικού με θέμα την παρέμβαση στο τμήμα των καθηγητών για σοβαρά φοιτητικά θέματα».

Η εκδοχή της ΟΚΔΕ, είναι η εξής:

«Γνωστοί τραμπούκοι, μέλη της ΠΚΣ/ΚΝΕ η οποία θέλει παρ’ όλα αυτά να παριστάνει την συνδικαλιστική παράταξη μέσα στις σχολές, έστησαν ενέδρα σε εστιακό φοιτητή και μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου Ιστορικού-Αρχαιολογικού και της ΣΣΠ. Αντί δηλαδή να πραγματοποιηθεί ΔΣ, 10 μέλη της ΠΚΣ/ΚΝΕ ξεκίνησαν ταυτόχρονα να τον γρονθοκοπούν, ενώ τον έριξαν στο πάτωμα και τον χτυπούσαν με κλωτσιές στο κεφάλι, την πλάτη και την κοιλιά! Ταυτόχρονα ακόμα περισσότερα μέλη της ΠΚΣ-ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ εμφανίστηκαν αστραπιαία μέσα σε λιγότερο από 3 λεπτά και τελικά ένα τσούρμο 35 ατόμων τον περικύκλωσε συνεχίζοντας να τον χτυπάει. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι από αυτούς τον απειλούσαν ότι «θα τον δείρουν μέχρι θανάτου»! Σαν να μην έφτανε αυτό, 2 φοιτήτριες μέλη του φοιτητικού συλλόγου Ιστορικού και Νηπιαγωγών αντίστοιχα, όταν προσπάθησαν να τον υπερασπιστούν δέχθηκαν και αυτές επίθεση και ξυλοδαρμό με το ίδιο μένος. Στην μία κοπέλα μάλιστα της κρατούσαν τα χέρια και ένας την βαρούσε μπουνιές στο πρόσωπο».

Η ΟΚΔΕ καταγγέλλει ότι οι τρεις φοιτητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα σε αυχένα, σπονδυλική στήλη, κρανίο, πρόσωπο και χέρια.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3