Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεάν σε όλους και όλες το εμβόλιο, λέει ο πρωθυπουργός

Εικόνα του άρθρου Δωρεάν σε όλους και όλες το εμβόλιο, λέει ο πρωθυπουργός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/11/2020, 15:25
ΕΛΛΑΔΑ

«Από τις αρχές του 2021» αναμένονται οι πρώτες παραδόσεις των εμβολίων, όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβερνητική τηλεδιάσκεψη στελέχων, ενόψει της οργάνωσης του δημόσιους εμβολιασμού για το νέο κοροναϊό.

Η εκτιμώμενη περίοδος παραλαβής (που ήδη πήγε αργότερα από τις καλοκαιρινές, πανηγυρικές ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας…), σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, των 25 εκατομμυρίων τεμαχίων που όπως είπε, αναλογούν στην Ελλάδα, θα συνδυαστεί με την οργάνωση του δημόσιου εμβολιασμού.

«Επιμένω στην ελεύθερη πρόσβαση όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων στο εμβόλιο, γιατί αυτή η κυβέρνηση από την αρχή αντιμετώπισε το εμβόλιο ως δημόσιο αγαθό. Γι’ αυτό και θα το διαθέτει δωρεάν σε όλους, χωρίς καμία εξαίρεση. Είναι υποχρέωσή μας αλλά ταυτόχρονα, με αυτό τον τρόπο, δηλώνεται και η προσήλωσή μας στην προστασία της δημόσιας υγείας» είπε μεταξύ άλλων.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού θα καθορίσει το πρόγραμμα του εμβολιασμού, με εκπρόσωπο από όλα τα κόμματα.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, αυτός ο εμβολιασμός δεν θα μπορεί να γίνει μέσω του παραδοσιακού τρόπου, μέσω ιδιωτών γιατρών και φαρμακοποιών. Θα αναπτυχθούν  σε όλη την επικράτεια ειδικές δομές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (στα Γιάννενα εξετάζονται και υποδομές όπως αυτή του ΠΕΔΥ), ενώ θα υπάρχουν και κινητά συνεργεία τα οποία θα εμβολιάζουν υγειονομικούς, οίκους ευγηρίας ή άτομα που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να μετακινηθούν.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back