ΗΠΕΙΡΟΣ

«Το Δρέπανο ανήκει στον Δήμο Ηγουμενίτσας»

Εικόνα του άρθρου «Το Δρέπανο ανήκει στον Δήμο Ηγουμενίτσας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2021, 13:58
ΗΠΕΙΡΟΣ

Με κοινή τους δήλωση πέντε πρώην δήμαρχοι της Ηγουμενίτσας και ο νυν δήμαρχος Γιάννης Λώλος καλούν την κυβέρνηση να επιλύσει άμεσα και οριστικά το ζήτημα της χερσαίας ζώνης και πιο συγκεκριμένα να αποδώσει στον Δήμο τμήματα που δεν απαιτούνται για τις λιμενικές δραστηριότητες.

Οι πέντε πρώην δήμαρχοι που υπογράφουν τη δήλωση, είναι: Πέτρος Λιάκος, Θωμάς Πάντος, ΑνδρέαςΝταής, Θωμάς Πιτούλης και Γιώργος Κάτσινος. Ο κ. Πιτούλης είναι σήμερα αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας.

Η παρέμβαση των έξι γίνεται, όπως σημειώνεται, μετά την πρόσφατη αμφισβήτηση, από τη διοίκηση της ΟΛΗΓ Α.Ε., του δικαιώματος του Δήμου Ηγουμενίτσας να μισθώσει τα καταστήματα του Δρεπάνου. Οι έξι υπογράφοντες ξεκαθαρίζουν ότι το «το Δρέπανο και τα καταστήματα που κατασκευάστηκαν εκεί νομίμως με χρήματα των δημοτών, ανήκαν και ανήκουν στον Δήμο Ηγουμενίτσας, ενώ ουδέποτε ως σήμερα, αμφισβητήθηκε το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. Οποιαδήποτε προσπάθεια ακύρωσης αυτού του δικαιώματος, στρέφεται ευθέως ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου Ηγουμενίτσας και των δημοτών του».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back