ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Διπλή κοροϊδία εις βάρος εργαζόμενων»

Εικόνα του άρθρου «Διπλή κοροϊδία εις βάρος εργαζόμενων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/03/2021, 15:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο σύλλογος εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ για «κοροϊδία» εις βάρος των συμβασιούχων εργαζόμενων.

Ανατρέχει στο ιστορικό της υπόθεσης, αναφέροντας ότι οι συμβασιούχοι μέσω ΕΣΠΑ προσφύγανε στα δικαστήρια του 2017 για τη μονιμοποίησή τους, καθώς και τις δύο αποφάσεις των ισάριθμων, τελευταίων προέδρων του ΟΚΠΑΠΑ.

Στις 24/11/2016, την απόφαση της διοίκησης επί Φίλιππου Τσουμάνη, σύμφωνα με την οποία «συμφωνεί με το αίτημα των εργαζόμενων στα προγράμματα του ΝΠΔΔ ΟΚΠΑΠΑ για τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ και θα στηρίξει την απόφασή του με κάθε νόμιμο τρόπο».

Στις 12/10/2020 επί Δημήτρη Πάνου, η οποία αναφέρει ακριβώς το ίδιο, με πανομοιότυπη διατύπωση.

Ο σύλλογος τονίζει ότι και την προηγούμενη φορά που οι συμβασιούχοι πήγανε στα δικαστήρια, συνέβη το ίδιο με τώρα, ότι δηλαδή ο ΟΚΠΑΠΑ «κινήθηκε ‘στα πλαίσια του νόμου’ και αντέκρουσε νομικά το αίτημά τους για μονιμοποίηση με αποτέλεσμα φυσικά να μην δικαιωθούν.  Την προηγούμενη εβδομάδα εξετάστηκε η έφεση που έκαναν οι συνάδελφοι. Η νέα  διοίκηση,  αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό πλαίσιο, και παρά τη νέα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (191/2020) του ΟΚΠΑΠΑ για στήριξη του αγώνα των συμβασιούχων, κατέθεσε τους ίδιους λόγους για να μην μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι».

Η… ανακολουθία, από τις αποφάσεις του ΟΚΠΑΠΑ μέχρι την υποστήριξη του αντίθετου από αυτό που λένε στα δικαστήρια, σύμφωνα με το σύλλογο αποδεικνύει ότι «ότι καμία αίθουσα δικαστηρίου δεν πρόκειται ποτέ να δικαιώσει τους εργαζόμενους αν οι ίδιοι δεν επιβάλλουν το δίκιο τους. Μπορεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να δίνει έναν επιπλέον λόγο για τη μονιμοποίηση των συναδέλφων συμβασιούχων όμως υπάρχουν ακόμα πολύ ισχυρά νομικά αναχώματα (το ίδιο το άρθρο 103 του Συντάγματος) στα οποία μπορούν και προσφεύγουν οι διοικήσεις για να μην μετατρέψουν τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου».

Εγκαλεί τη δημοτική αρχή γιατί αναφέρει πως «δήθεν βρίσκει εμπόδια από την ‘αντιπολίτευση’ στο έργο της, αποδεικνύεται ότι απλά συνεχίζει το αντεργατικό έργο από εκεί που το άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή και σημερινή ‘αντιπολίτευση’».

Τέλος, ο σύλλογος ζητάει από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου θα θέσει το θέμα προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back