Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διοίκηση υγείας… «άσχετη» με το ιατρικό επάγγελμα

Εικόνα του άρθρου Διοίκηση υγείας… «άσχετη» με το ιατρικό επάγγελμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/08/2020, 16:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια απόφαση του κοινού υπηρεσιακού συμβουλίου του νοσοκομείου Χατζηκώστα και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, έχει προκαλέσει την αντίδραση ειδικευόμενου γιατρού. Ο Πάνος Χριστοδούλου, γιατρός στο Χατζηκώστα, έχει καταθέσει το μεταπτυχιακό του τίτλο στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας, ωστόσο το μεταπτυχιακό δεν έγινε δεκτό από το υπηρεσιακό συμβούλιο ως «μη συναφές» με το ιατρικό επάγγελμα.

Ο ίδιος, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η απόφαση του συμβουλίου με τη γνωμάτευση του γραφείου προσωπικού και της νομικής συμβούλου, ουσιαστικά του αρνούνται το επίδομα που «έρχεται» μαζί με τον τίτλο σπουδών. Λέει όμως ότι ο ίδιος τίτλος έχει αναγνωριστεί σε εργαζόμενους στη νοσηλευτική υπηρεσία, που λαμβάνουν το επίδομα, όπως επίσης και σε ειδικευόμενους γιατρούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Κατέθεσε ένσταση και τελικά, η υπόθεση βρίσκεται στην αναβολή της υπόθεσης, καθόσον το κοινό υπηρεσιακό συμβούλιο αναμένει «περαιτέρω νομική γνωμοδότηση». Ο κ. Χριστοδούλου τονίζει ωστόσο ότι είχε κατατεθεί απόφαση αναγνώρισης για άλλο εργαζόμενο.

«Και σκέφτομαι πως η αριστεία είναι σχετικό πράγμα. Μάλλον καθορίζεται από το ψηφοδέλτιο με το οποίο κατεβαίνεις. Εκεί και με πλαστά πτυχία γίνεσαι διοικητής. Αν έχεις κανονικά πρέπει να παλεύεις με τον κάθε γραφειοκράτη» αναφέρει ο ίδιος ο γιατρός.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back