Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 5-02-2018, 14:13
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το υπουργείο Παιδείας προτείνει προτείνει το κλείσιμο του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ηγουμενίτσα και την αντικατάστασή του από τμήμα Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας:

«Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, είτε με την υφιστάμενη δομή και οργάνωση, είτε ως Τμήμα Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και την Οικονομία,  διαπιστώνεται ότι ακαδημαϊκά δεν είναι βιώσιμο και συνεπώς δεν προτείνεται η μετεξέλιξη και ένταξή του στο πανεπιστήμιο». Τα μέλη της επιτροπής βλέπουν ωστόσο με ενδιαφέρον την πρόταση για ίδρυση νέου Τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας, με σκοπό την εκπαίδευση

στελεχών και συμβούλων για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. «Η πρόταση για την ίδρυση του νέου τμήματος χρήζει περαιτέρω μελέτης και εξειδίκευσης ως προς την ακαδημαϊκή οργάνωση των σπουδών και την εκτίμηση του κατ’ ελάχιστον απαραίτητου ακαδημαϊκού προσωπικού» αναφέρει ο κ. Γαβρόγλου.

Επίσης, η επιτροπή διαβούλευσης προτείνει για την αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα (περιλαμβανομένου του συγκροτήματος 72 κλινών του πρώην Ξενία) και στην Πρέβεζα, τη διεξαγωγή «summer school» κατά τη θερινή περίοδο, με εκπαιδευτικά εξάμηνα και θερινά προγράμματα εκπαιδευτικών ανταλλαγών (Erasmus+) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την πρόταση ενστερνίζεται το υπουργείο.200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα