ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δικηγόροι: «Το αντίδωρο των 600 ευρώ»

Εικόνα του άρθρου Δικηγόροι: «Το αντίδωρο των 600 ευρώ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2020, 11:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νέα ανακοίνωση μέσα σε δύο μέρες από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, που εκφράζει σε ψήφισμά του την έντονη διαμαρτυρία του για τον τρόπο επιδότησης των επιστημόνων. Οι δικηγόροι κάνουν λόγο για «εμπαιγμό» εκ μέρους της κυβέρνησης και μάλιστα «με τρόπο άκομψο και προσβλητικό».

Η αναφορά τους περί «εμπαιγμού» σχετίζεται με την προαναγγελία του υπουργείου για... στήριξης των επιστημόνων, και των δικηγόρων, μέσω ενός προγράμματος κατάρτισης για ψηφιακές δεξιότητες έναντι του ποσού των 600 ευρώ. «Απορρίπτουμε ως εμπαιγμό το επίδομα εκπαίδευσης-τηλεκατάρτισης των 600 ευρώ με την έννοια της χορήγησης αυτού εν είδει αντιδώρου για τη στέρηση χορήγησης της έκτακτης αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ» τονίζεται σε ψήφισμά τους.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος ζητά την άμεση ένταξη όλων ανεξαιρέτως των δικηγόρων και των ασκούμενων δικηγόρων στη διαδικασία στήριξης με το ποσό στων 800 ευρώ, για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, «και ομοίως με τα ίδια ποσά για όλους τους επόμενους μήνες υποχρεωτικής διακοπής της δραστηριότητας, σύμφωνα και με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back