Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Αντί για στήριξη, voucher

Εικόνα του άρθρου Αντί για στήριξη, voucher
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/03/2020, 21:25
ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη «στήριξη 166.000 επιστημόνων», δικηγόρων, γιατρών και ιατρικού προσωπικού, μηχανικών, οικονομολόγων, εκπαιδευτικών και ερευνητών. Αυτό ανακοίνωσε τουλάχιστον, αν και δεν πρόκειται για μια κίνηση στήριξης των επαγγελματιών που ήδη διαμαρτυρήθηκαν για την εξαίρεσή τους από τους ΚΑΔ.

Πρόκειται για ένα ανοιχτό πρόγραμμα κατάρτισης με voucher, με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση.

Το πρόγραμμα θα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο.

Το ποσό είναι 600 ευρώ για 100 ώρες τηλεκατάρτισης. Εν ολίγοις, οι δικηγόροι, μηχανικοί κ.λπ. θα λάβουν 6 ευρώ την ώρα, σε δύο δόσεις, με την ολοκλήρωση κάθε διδακτικής ενότητας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιήσει άμεσα η Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και θα χρηματοδοτηθεί από συγχρηματοδοτούμενους πόρους.

Η κίνηση πρακτικά σημαίνει την εξαίρεση των συγκεκριμένων ειδικοτήτων-επαγγελματιών από το βοήθημα των 800 ευρώ.

Η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «μετά από παλινωδίες για το αν οι επιστημονικοί κλάδοι μπορούν να λάβουν το έκτακτο επίδομα, η κυβέρνηση τελικά τους εξαίρεσε, ανακοινώνοντας πρόγραμμα κατάρτισης για την ψηφιακή τους εκπαίδευση. Πρόκειται για τον απόλυτο εμπαιγμό της αγωνίας και των αναγκών των επαγγελματιών. Από ότι φαίνεται βέβαια λεφτόδεντρα υπάρχουν όχι μόνο για τις ιδιωτικές κλινικές αλλά και για τα κέντρα κατάρτισης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back