ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Δικαιωμένοι για τη ΔΕΗ»

Εικόνα του άρθρου «Δικαιωμένοι για τη ΔΕΗ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/10/2018, 16:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το κατάστημα της ΔΕΗ και τα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ επισκέφθηκε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

Συνομίλησε με τον προϊστάμενο του εμπορικού τμήματος Γρηγόρη Βενέτη και εργαζόμενους και είχε ενημέρωση για την κατάσταση στα Γιάννενα, αλλά και ενημερώθηκε για τη νέα ρύθμιση οφειλών και την ανταπόκριση που έδειξαν τόσο οικιακοί, όσο και επαγγελματίες πελάτες.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης στο πρόγραμμα επανασύνδεσης ρεύματος και το κοινωνικό τιμολόγιο.

Ακολούθως, ο κ. Μαντάς συναντήθηκε με το διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Σοφοκλή Λέκκα, ο οποίος τον ενημέρωσε για τη γεωγραφική ευθύνη του τμήματος (το μεγαλύτερο στην Ελλάδα με δίκτυο 6.000 χλμ), όπως επίσης και για δράσεις όπως το net-metering.

Οι «έξυπνοι μετρητές» έχουν ήδη 35 ενεργοποιημένες προτάσεις προς εγκατάσταση, καθώς και το επιχειρησιακό πλάνο για την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (αιολογικό πάρκο στον Κασσιδιάρη κ.α.).

Μετά την ξενάγησή του και στο επιχειρησιακό κέντρο βλαβών, ο κ. Μαντάς δήλωσε πως η ΔΕΗ «εδώ και αρκετό διάστημα δέχεται συντονισμένες βολές ψεύδους και παραπληροφόρησης. Είναι γνωστός σε όλους μας ο κοινωνικός ρόλος της ΔΕΗ με τη στήριξη που προσπαθεί να δώσει στους οικονομικά πιο αδύναμους συμπολίτες μας αλλά και ο σημαντικός ρόλος που επιτελεί στην προσπάθεια της ενεργειακής αναβάθμισης της Χώρας μας».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «αισθανόμαστε  δικαιωμένοι από την επιλογή μας να στηρίξουμε τον Δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης κόντρα στα σχέδια πολιτικών δυνάμεων και συμφερόντων για ‘τεμαχισμό’ της με το περίφημο σχέδιο της ‘μικρής ΔΕΗ’. Δικαιωμένοι επίσης που διατηρήσαμε στο Δημόσιο το 51% της επιχείρησης και που καταφέραμε μέχρι τώρα να περιορίσουμε τις δανειακές τις οφειλές κατά περίπου 1 δις ευρώ ενώ  αν συνυπολογίσουμε και το όφελος από την πώληση του ΑΔΜΗΕ, τον τελευταίο χρόνο ενισχύσαμε τη ρευστότητα της ΔΕΗ κατά τουλάχιστον 1,25 δισ. Ευρώ».



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back