Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διήμερο εκδηλώσεων στη Δαφνούλα

Εικόνα του άρθρου Διήμερο εκδηλώσεων στη Δαφνούλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2018, 23:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, η Τοπική Κοινότητα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνούλας, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και η Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνουν στις 27 και 28 Ιουλίου, στη Δαφνούλα (στη θέση «Αετός»), εκδηλώσεις με τίτλο «Αναζητώντας τα μονοπάτια του Αράχθου».

«Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο κύκλο εκδηλώσεων, που προβάλλει με εξαιρετικό τρόπο την πανέμορφη αυτή περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών. Εστιάζει στη φύση της περιοχής, τη λαογραφική και ιστορική της παράδοση, αλλά και τη σύγχρονη δυναμική της. Αυτό που θα ήθελα ιδιαίτερα να επισημάνω είναι ότι οι εκδηλώσεις αυτές δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο το αποτέλεσμα που μπορεί να παράξει η συνεργασία με τους φορείς κάθε περιοχής, όταν υπάρχει μεράκι, φαντασία και, ασφαλώς, σημαντική προσπάθεια» δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος. 

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δαφνούλας Βασίλης Τσιάβος, αφού ευχαρίστησε το Πνευματικό Κέντρο για την υποστήριξη και τη συνεργασία, ανέφερε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 27 Ιουλίου, 21:00

Έντεχνη-παραδοσιακή μουσική βραδιά με τίτλο «Μ’ ανοιχτές αγκάλες» με: Οδυσσέα Μαυρομάτη: κιθάρες-φωνή, Κοσμά Σαρηγιαννίδη: στεριανό λαούτο-σάζι-τζουράς-φωνή, Χαριτίνη Κώττη: βιολί-φωνητικά, Αλέκο Παπαδόπουλο: κρουστά

Σάββατο 28 Ιουλίου, 21:00

Έντεχνη και λαϊκή μουσική βραδιά με την ορχήστρα του Γιάννη Σταύρου

Παίζουν: Γιάννης Σταύρου: κιθάρα- τραγούδι, Ανθή Σταύρου: ακορντεόν, τραγούδι, Αλέξανδρος Σταύρου: μπάσο-τραγούδι, Αναστασία Σταύρου: πιάνο, Δημήτρης Σταύρου: λαούτο, καβάλ, μπουζούκι, Κώστας Γκλίναβος: κρουστά, Παύλος Μαζανίτης: τραγούδι.

Κατά το διήμερο των εκδηλώσεων, μετά τις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στα μονοπάτια και τους ξηρολιθικούς πέτρινους οικισμούς των ντόπιων κτηνοτρόφων. Στον γυρισμό, οι γυναίκες του χωριού θα προσφέρουν χωριάτικες πίτες.

Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Τέλος ο Βασίλης Τσάλιος από τον Όμιλο Μοντέρνων Αθλημάτων Ηπείρου «Πρωτοπόρος» αναφέρθηκε στις δράσεις τοξοβολίας που διοργανώνονται με την υποστήριξη του ομίλου. Για τέταρτη χρονιά, το Σάββατο
Υπενθυμίζεται ότι φέτος διεξάγονται για τέταρτη χρονιά, το Σάββατο 28 Ιουλίου θα διεξαχθούν πανελλήνιοι και διεθνείς αγώνες ορεινής τοξοβολίας, το 14 TFG. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 13:00 από την κεντρική πλατεία του χωριού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back