Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας (17-18 Οκτωβρίου)

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/10/2021, 15:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα νέο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνουν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Ιωαννίνων και η ανοιχτή εθελοντική ομάδα των Paguristas, σε συνεργασία με φορείς της πόλης, στις 17 και 18 Οκτωβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.

Το διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας υποστηρίζουν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κάθε αιμοδότης καταχωρεί τη φιάλη στην καρτέλα του ή/και στην τράπεζα Αίματος που επιθυμεί. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας, θα πραγματοποιείται ενημέρωση από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Παράρτημα Ιωαννίνων) για την δωρεά μυελού των οστών, ενώ όποιος επιθυμεί θα μπορεί να δώσει δείγμα.

Οι φορείς που συμμετέχουν στη διοργάνωση, είναι: η Τράπεζα Αίματος Ενορίας Περιβλέπτου «Ζωοδόχος Πηγή», το Δίκτυο Νέων Ηπείρου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, οι Ποδηλάτες της Τετάρτης, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ελεούσας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολής, η Τράπεζα Αίματος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Τρίτεκνων Ιωαννίνων, το Δίκτυο Σχολείων «Ενεργώ ως Πολίτης», ο Σοροπτομιστικός Όμιλος, ο Χορευτικός Όμιλος, ο Ορειβατικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

Στο μεταξύ, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού στο θέμα της αιμοδοσίας, πραγματοποιείται η 19η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας με τη συμμετοχή της ποδηλατικής ομάδας «Ποδηλάτες της Τετάρτης», του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Ιωαννίνων και της Ποδηλατικής Ομάδας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η εκκίνηση θα γίνει στο Πανηπειρωτικό Στάδιο (όπου πραγματοποιείται και η 20η Πανηπειρωτική Έκθεση) στις 12.30 το μεσημέρι και η τελετή αφής στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

«Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να πετύχουμε την αυτάρκεια σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα… Γιατί το αίμα πρέπει να προσφέρεται από ευαισθητοποιημένους τακτικούς εθελοντές αιμοδότες κι όχι υπό πίεση από το συγγενικό περιβάλλον των ασθενών. Γιατί πρέπει ν’ αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία» σημειώνεται στο σχετικό κάλεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back