Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ανοιχτή αιμοδοσία και λαμπαδηδρομία εθελοντών

Εικόνα του άρθρου Ανοιχτή αιμοδοσία και λαμπαδηδρομία εθελοντών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/09/2022, 13:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ανοιχτή αιμοδοσία διοργανώνουν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Ιωαννίνων και η Ανοιχτή Εθελοντική Ομάδα των Paguristas, στις 14 Σεπτεμβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών. Και αυτή τη φορά πλήθος φορέων και συλλόγων αιμοδοσίας ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατό περισσότερες φιάλες αίματος.

Την ίδια μέρα θα γίνει και η 20η Επετειακή Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών που κάθε χρόνο περνάει και από τα Ιωάννινα, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών για την αιμοδοσία.

Θα γίνουν δύο ταυτόχρονες εκκινήσεις, η μία από την πλατεία Μαβίλη και η άλλη από το παλαιό Πανεπιστήμιο (Δομπόλη), στις 18:00, ενώ η τελετή αφής θα γίνει στην κεντρική πλατεία.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα πραγματοποιείται ενημέρωση από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Παράρτημα Ιωαννίνων) για τη δωρεά μυελού των οστών, ενώ όποιος επιθυμεί θα μπορεί να δώσει δείγμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back