Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διήμερο αιμοδοσίας και ανθρωπισμού

Εικόνα του άρθρου Διήμερο αιμοδοσίας και ανθρωπισμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2022, 17:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διήμερο αιμοδοσίας και ανθρωπισμού διοργανώνουν το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η ομάδα των Paguristas, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, στις 8 και 9 Απριλίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Το διήμερο αυτό γίνεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Μαζί με την αιμοδοσία, θα πραγματοποιείται και συγκέντρωση τροφίμων για τον λαό της Ουκρανίας. Τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται, είναι: γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδι, αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια.

Στην αιμοδοσία συμμετέχουν η Τράπεζα Αίματος Ενορίας Περιβλέπτου «Ζωοδόχος Πηγή», το Δίκτυο Νέων Ηπείρου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, οι Ποδηλάτες της Τετάρτης, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ελεούσας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολής, η Τράπεζα Αίματος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Γονέων, ο Σύλλογος Τρίτεκνων, το Δίκτυο Σχολείων «Ενεργώ ως Πολίτης», ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος, ο Χορευτικός Όμιλος, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ηπείρου.

Το διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας υποστηρίζουν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

Στη σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι κάθε αιμοδότης καταχωρεί τη φιάλη στην καρτέλα του ή/και στην Τράπεζα Αίματος που επιθυμεί.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα πραγματοποιείται ενημέρωση από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Παράρτημα Ιωαννίνων) για τη δωρεά μυελού των οστών, ενώ όποιος επιθυμεί θα μπορεί να δώσει δείγμα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3