ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Κοινότητα Ιωαννίνων διευκρινίζει για το Άλσος

Εικόνα του άρθρου Η Κοινότητα Ιωαννίνων διευκρινίζει για το Άλσος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/05/2021, 16:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με αφορμή τη δράση στο Άλσος, την επίσκεψη του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ και αντιδημάρχων, η πρόεδρος της Κοινότητας Ιωαννίνων Σοφία Καραπάνου διευκρινίζει μερικά ζητήματα, σχετικά με την «αποκλειστική υιοθεσία» πάρκων.

Τονίζει για παράδειγμα, ότι χρειάζονται εργασίες συντήρησης πρασίνου, απομάκρυνση φυτικών υπολειμμάτων-κλαδιών, ευπρεπισμός του πάρκου, προστασία του φυτικού υλικού και αστικού εξοπλισμού  (κάδοι – παγκάκια – φωτισμός - σιντριβάνι).

Η δε «υιοθεσία» ενός πάρκου απαιτεί να καθαρίζεται το πάρκο τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, καθώς και μετά από τυχόν οργάνωση εκδήλωσης ή συνάντησης, να φυτεύονται λουλούδια στα υπάρχοντα παρτέρια, να φροντίζονται τα λουλούδια και τα φυτά του πάρκου, να κουρεύεται το γρασίδι όταν υπάρχει, κ.α.

«Στο Συμβούλιο της Κοινότητας μετά από αναλυτική ανταλλαγή απόψεων, διευκρινίστηκε ότι η Κοινότητα Ιωαννιτών δεν μπορεί, ελλείψει πόρων αλλά και ανθρώπινου δυναμικού, να αναλάβει κατά αποκλειστικότητα, όλα τα παραπάνω» τονίζει η κα Καραπάνου στην ανακοίνωση, συμπληρώνοντας ότι «η Κοινότητα Ιωαννίτων δηλώνει παρούσα και μάλιστα στην πρώτη γραμμή», αλλά δεν μπορεί να αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις, αρμοδιότητες, εργασίες.

«Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιηθούν ξανά οι γειτονιές και με επεμβάσεις τοπικής κλίμακας να διαμορφωθεί ένα ενιαίο σύνολο καθαρών, λειτουργικών και πράσινων εκτάσεων που θα είναι προς όφελος των δημοτών» αναφέρει και προσθέτει ότι η Κοινότητα ενώνει τις δυνάμεις της με τον Δήμο Ιωαννιτών κι όλους τους φορείς του τόπου «ώστε να ευαισθητοποιήσουμε τους συνδημότες μας να ‘υιοθετήσουν’ όλα τα πάρκα των Ιωαννίνων, φροντίζοντας ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί να ανταποκριθούν με επιτυχία στο ρόλο τον οποίο υποτίθεται ότι πρέπει να διαδραματίζουν μέσα στην κοινωνία μας, ως χώροι περιπάτου, αθλητισμού, ανάπαυσης, πολιτισμού, εκπαίδευσης και μάθησης».

Καταλήγει, τονίζοντας ότι οι χώροι πρασίνου, εκτός από όλα τα υπόλοιπα, «εξανθρωπίζουν τις πόλεις και αποτελούν κυρίως τόπους απόδρασης από τη δύσκολη καθημερινότητα. Ειδικά στην παρούσα υγειονομική κρίση αποδείχτηκε περίτρανα πόσο απαραίτητα είναι. Οπότε, οφείλουμε όλοι μας να τα προστατεύουμε και να τα προσέχουμε, τόσο εμείς από τον θεσμικό μας ρόλο, όσο και οι πολίτες».

ΣΧΟΛΙΑ
Τζαναρτι
Υιοθεσία πάρκων;! Τα δημοτικά τέλη γιατί τα πληρώνουμε; Είναι υποχρέωση του Δήμου να συντηρεί και να καλωπιζει τα πάρκα. Αλλά και η τωρινή δημοτική αρχή συνεχίζει την παράδοση της αδιαφορίας για τους ελεύθερους χώρους (Λιθαρίτσια, Άλσος, Πλ. Παργης, Κιαφα, Γιαννιωτικο. Σαλόνι κλπ)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back