Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διερευνητική η πρώτη συνάντηση με τους θεσμούς

Εικόνα του άρθρου Διερευνητική η πρώτη συνάντηση με τους θεσμούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2016, 23:56
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία, αλλά με τις δύο πλευρές να έρχονται πιο κοντά έληξε η σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με εκπροσώπους των θεσμών.

Νέα συνάντηση ορίσθηκε για αύριο Τρίτη όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα εκκρεμή προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης με συμμετοχή και του υπουργού ανάπτυξης κ. Σταθάκη. Αναμένεται να γίνει επίσης μια πρώτη συζήτηση θεμάτων που άπτονται της δεύτερης αξιολόγησης και των δημοσιονομικών.

Η ελληνική πλευρά και οι θεσμοί συζήτησαν στη σημερινή συνάντηση το θέμα της στελέχωσης του εποπτικού συμβουλίου του νέου ταμείου ιδιωτικοποιήσεων με τις δυο πλευρές να ανταλλάσσουν απόψεις χωρίς να φτάνουν σε συμφωνία, σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Πριν την συνάντηση του κ. Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των δανειστών είχε προηγηθεί συνάντηση των τελευταίων με τον γενικό γραμματέα καταπολέμησης της διαφθοράς Γιώργο Βασιλειάδη.

Στις διαβουλεύσεις που είχαν αντικείμενο την διαφθορά, κυριάρχησε το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων ενώ έμφαση δόθηκε στο ζήτημα των κουπονιών σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει.

Σημειώνεται πως το θέμα της διαφθοράς δεν βρίσκεται ανάμεσα στα 13 προαπαιτούμενα που εκκρεμούν για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ από το σύνολο των 10,3 δισ. που συνδέονται με την πρώτη αξιολόγηση.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back