ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Διεκδίκηση μιας μόνιμης… «Βοήθειας στο Σπίτι»

Εικόνα του άρθρου Διεκδίκηση μιας μόνιμης… «Βοήθειας στο Σπίτι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2018, 14:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου μέσω νομοθετικής ρύθμισης ζητούν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», διαφωνώντας με την επαναπροκήρυξη των θέσεών της, την οποία προωθεί η κυβέρνηση.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ξεκίνησε το 1998 στην Ελλάδα και έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πλέον σημαντικά προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα, με μεγάλη απήχηση στις τοπικές κοινωνίες.

Στον Δήμο Ιωαννιτών, υπάρχουν έξι δομές του προγράμματος, το οποίο υλοποιείται μέσω του ΟΚΠΑΠΑ, με 19 εργαζόμενους που εξυπηρετούν 400-500 ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία τον χρόνο. Οι 19 αυτοί εργαζόμενοι κατέθεσαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πρόταση ψηφίσματος, η οποία έγινε αποδεκτή, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να υπάρξει μόνιμη παγίωση του θεσμού και του προσωπικού, κι όχι να γίνει διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ .

Για την όλη υπόθεση, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος είχε συνάντηση τη Δευτέρα με εκπροσώπους των εργαζόμενων στον Δήμο Ιωαννιτών. Ο κ. Στέφος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδίου, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, είπε ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό να προκηρύξει διαγωνισμό μέσω του ΑΣΕΠ με παράλληλη πρόβλεψη αυξημένης μοριοδότησης για όσους έχουν προϋπηρεσία στο πρόγραμμα αυτό. Όπως είπε, τα σχετικά εξετάζουν τα υπουργεία Εσωτερικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εργασίας σε συνεννόηση και με το ΑΣΕΠ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back