ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διάλεξη για τους εργάτες στο Ιράν

Εικόνα του άρθρου Διάλεξη για τους εργάτες στο Ιράν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/05/2017, 01:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνεχίζονται οι εργασίες του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας με θέμα «Ιστορία της εργασίας: παραγωγή, αγορές, σχέσεις, πολιτικές (τέλος Μεσαίωνα-αρχές 21ου αι.)» που διοργανώνει το Τμήμα Iστορίας & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Οικονομικής Ιστορίας,  στο συνεδριακό κέντρο «Κ. Παπούλιας».

Αύριο 26 Μαΐου, οι εργασίες του συνεδρίου περιλαμβάνουν εννιά συνεδρίες. Την κεντρική διάλεξη του συνεδρίου θα δώσει ο ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου του Λάιντεν Touraj Atabaki  με θέμα «Workers, class and revolutions in 20th century Iran», στις 11:30, στο αμφιθέατρο του συνεδριακού κέντρου.

Ο Touraj Atabaki  είναι  ομότιμος ερευνητικός εταίρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνικής Ιστορίας  του Άμστερνταμ και ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου του Λάιντεν  Σπούδασε θεωρητική φυσική και ιστορία στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης. Ο Atabaki έχει διδάξει στα πανεπιστήμια της Ουτρέχτης, του Άμστερνταμ και του Λέιντεν, όπου κατείχε την έδρα της «Κοινωνικής Ιστορίας της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας».  Οι μελέτες του αφορούν την κοινωνική ιστορία του Ιράν, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, της Τουρκίας, του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας, κατά τον 19ο και 20ο αιώνα. Την τελευταία δεκαετία ασχολείται με την ιστορία των εργατών πετρελαίου στο Ιράν, έρευνα για την οποία έχει χρηματοδοτηθεί από τον Οργανισμό Επιστημονικής Έρευνας της Ολλανδίας. 

 Οι εργασίες του συνεδρίου είναι ελεύθερες και ανοιχτές στο κοινό. Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://conferences.hdoisto.gr/2017/ΡΟ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back