ΕΛΛΑΔΑ

Καραντίνα τριών εβδομάδων

Εικόνα του άρθρου Καραντίνα τριών εβδομάδων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/11/2020, 14:05
ΕΛΛΑΔΑ

Καραντίνα τριών εβδομάδων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, λόγω της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων τις τελευταίες πέντε μέρες.

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν σχεδόν απολογητικός και είπε αφενός ότι ο λόγος που κάνει τις ανακοινώσεις μαζί με τον κ. Τσιόδρα, τον οποίο αποκαλούσε με το μικρό του όνομα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, γιατί, όπως είπε «οδηγός στις οποίες αποφάσεις μας είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Τόνισε ωστόσο ότι η απόφαση για νέα μέτρα είναι δική του. «Επιλέγω να πάρω δραστικά μέτρα νωρίτερα παρά αργότερα» όπως είπε, ενώ σε άλλη αποστροφή του λόγου του είπε: «Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη στεναχώρια, ανησυχία και φόβος για τις οικονομικές επιπτώσεις».

Ουσιαστικά, από το Σάββατο το πρωί η χώρα μπαίνει σε καραντίνα ξανά, με επιστροφή του SMS μετακίνησης. Κλείνουν τα περισσότερα καταστήματα, καθώς επίσης και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα εξής πρόσθετα μέτρα:

  • Επεκτείνονται κατά δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας
  • Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ στους μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανεργους
  • 800 ευρώ αντί 534 στην αναστολή εργασίας

«Η εκθετική αύξηση το πενταήμερο με υποχρεώνει να πάρω τα μέτρα τώρα» είπε, για να δικαιολογήσει τη νέα αλλαγή στο σχεδιασμό και τη μη αναμονή για τα αποτελέσματα των προηγούμενων μέτρων.

Αναλυτικά τα μέτρα σε λίγο



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back