ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Διαφύλαξη της αγροτικής ζωής»

Εικόνα του άρθρου «Διαφύλαξη της αγροτικής ζωής»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2018, 16:37
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η «διαφύλαξη του ΠΟΠ χαρακτήρα της φέτας και λοιπών προϊόντων μας και η αδιαπραγμάτευτη υποστήριξη του Έλληνα παραγωγού» είναι οι στόχοι της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Μιχάλη Παναγιωτάκη. «Χωρίς αγροτική ζωή και χωρίς τους καρπούς αυτής να θεωρήσουμε ότι είμαστε τελειωμένοι ως έθνος» πρόσθεσε, με την ευκαιρία (ενός ακόμα) απολογισμού για τη γαλακτοκομική περίοδο που τελειώνει.

Ενόψει λοιπόν της νέας περιόδου, τον Οκτώβριο, η «Δωδώνη» απολογίζει, με δικά της στοιχεία, τα εξής: Αύξηση του αιγοπρόβειου γάλακτος κατά 22%, μείωση του αγελαδινού κατά 11%, ήτοι 55.000 τόνους αιγοπρόβειο, 22.000 αγελαδινό που πέρασαν την πύλη της γαλακτοβιομηχανίας για επεξεργασία.

Πάντα σύμφωνα με την εταιρία, εφαρμόστηκε «πλήρης επιστημονική υποστήριξη και προσωπικό στους παραγωγούς της σε 24ωρη βάση» καθώς και πολιτική των προκαταβολών  και πρόγραμμα ζωοτροφών».  

Ακόμα, η εταιρία αναφέρει ότι παρά την «τιμολογιακή πίεση» συνέχισε να παίρνει γάλα και από τους μικρότερους παραγωγούς και ότι «διατηρεί την υψηλότερη τιμή στο γάλα».

Τέλος, η εταιρία επισημαίνει ότι θα προβεί στη συντήρηση του εξοπλισμού της, ενόψει της νέας σεζόν.

Επίσης, η εταιρία θα προσφέρει από σήμερα ως την Τετάρτη 1 Αυγούστου πάνω από ένα τόνο προϊόντων στους πυρόπληκτους της περιοχής του Μαραθώνα: γάλα πλήρες, γάλα σοκολατούχο, γιαούρτι, φέτα και γαλοτύρι.  Επιπλέον, οι εργαζόμενοι της εταιρίας κάλεσαν σε αιμοδοσία. «Η ‘Δωδώνη’ στέκεται διπλά σε όσους έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα σε στιγμές ανείπωτης θλίψης, όπως αυτές που ζούμε τις τελευταίες ημέρες, που η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός και η ανιδιοτελής προσφορά κρατούν ζωντανή την ελπίδα και δίνουν δύναμη στους ανθρώπους που έζησαν και εξακολουθούν να βιώνουν αυτές τις δύσκολες στιγμές» σημειώνει η επιχείρηση.








ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back