Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η «Δωδώνη» και η προάσπιση της φέτας ΠΟΠ

Εικόνα του άρθρου Η «Δωδώνη» και η προάσπιση της φέτας ΠΟΠ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/03/2019, 14:40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο πρόγραμμα «FETA PDO, Let’s get real!», το οποίο υλοποιεί ο ΕΛΓΟ Δήμητρα με εκτελεστικό οργανισμό τη Novacert ΕΠΕ, για την προάσπιση της φέτας ΠΟΠ και την εκπαίδευση των διεθνών καταναλωτών, συμμετείχε η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη».

Tο πρόγραμμα τριετούς διάρκειας περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης και προώθησης της φέτας ΠΟΠ στις αγορές των ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας και Γερμανίας, με στόχο την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και αναγνώρισης του προϊόντος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η «Δωδώνη» υποδέχτηκε το προηγούμενο διάστημα στο εργοστάσιό της στα Ιωάννινα δημοσιογραφική αποστολή από την Αμερική, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τα συστατικά της φέτας ΠΟΠ και να γνωρίσουν τον αυθεντικό τρόπο παραγωγής του προϊόντος.

«Εδώ και 56 χρόνια, η ‘Δωδώνη’ δημιουργεί αυθεντικά γαλακτοκομικά προϊόντα με 100% ελληνικό γάλα. Σήμα κατατεθέν της είναι η πασίγνωστη φέτα ‘Δωδώνη’, ένα προϊόν Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), που αποτελεί συνώνυμο της συγκεκριμένης κατηγορίας τυριού και ξεχωρίζει για την υψηλή διατροφική αξία, την πλούσια γεύση και την ελληνική του ταυτότητα. Η φέτα ‘Δωδώνη’ αποτελεί τη Νο1 φέτα ΠΟΠ σε πωλήσεις στην Ελλάδα και ένα από τα πιο γνωστά ΠΟΠ τυριά παγκοσμίως, με παρουσία σε 50 χώρες διεθνώς και πρωταγωνιστική θέση σε Αυστραλία, ΗΠΑ, Ισπανία, Βέλγιο και Ολλανδία» τονίζει σε ανακοίνωσή της η γαλακτοβιομηχανία.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back