ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Διαδρομές σε μια όχι και τόσο προσβάσιμη πόλη

Εικόνα του άρθρου Διαδρομές σε μια όχι και τόσο προσβάσιμη πόλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/09/2017, 22:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι συμπολίτες με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα ανέλαβαν να δείξουν σε όλους τους υπόλοιπους και τις υπόλοιπες, τον αληθινό δρόμο που πρέπει να ανοίξουν πρωτοβουλίες σαν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Ξεκίνησαν μια διαδρομή από την πλατεία Πάργης και κατέληξαν στο αρχοντικό Πυρσινέλλα, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για τα θέματα πρόσβασης στο δημόσιο χώρο και την ελευθερία κίνησης σε κάθε χιλιοστό του. 

Η αντίθεση, σε μια πόλη που δεν είναι γενικά φιλική σε αυτού του είδους την προσβασιμότητα για όσους δεν την έχουν έτσι και αλλιώς εύκολη, είναι προφανής, ειδικά τη στιγμή που αρκετές φορές οι διαβάσεις για ΑμεΑ καλύπτονται από αυτοκίνητα, τραπεζοκαθίσματα κ.λπ.

Μέλη της δημοτικής αρχής περπάτησαν μαζί τους και κατόπιν, η αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου, δήλωσε: «Εμείς ως Δήμος μέσα από την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε αρχικά τους πολίτες και φυσικά να σχεδιάσουμε παρεμβάσεις που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων καλύτερη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back