Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το διαδίκτυο «μαυρίζει» τη... λευκή ανωτερότητα

Εικόνα του άρθρου Το διαδίκτυο «μαυρίζει» τη... λευκή ανωτερότητα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/08/2017, 14:10
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Τις τελευταίες μέρες διαδικτυακές υπηρεσίες και πλατφόρμες έσπευσαν να εγκαταλείψουν τους πελάτες που συνδέονται με ακροδεξιές και ρατσιστικές ομάδες, μετά από τις βίαιες συγκρούσεις στο Σάρλοτσβιλ των ΗΠΑ, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο μιας αντιφασίστριας.

Η Apple Pay και η PayPal έχουν αλλάξει τις πολιτικές τους ώστε να σταματήσουν τις πληρωμές σε λευκές εθνικιστικές οργανώσεις, το Facebook έχει καταργήσει ομάδες και σελίδες που καταστρατηγούσαν τους κανόνες χρήσης σε ό,τι αφορά το κήρυγμα μίσους, ενώ η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι διέγραψε την σελίδα της διοργάνωσης του Charlottesville Unite the Right και ότι διαγράφει όλες τις συνδέσεις με την Daily Stormer.

Επίσης η ιστοσελίδα καταχώρησης domain, GoDaddy, έκοψε δεσμούς με την νεοναζί ιστοσελίδα Daily Stormer, μετά από ένα άρθρο που ανέβηκε σε αυτή, το οποίο κορόιδευε την δολοφονημένη 32χρόνη Χάιερ. 

Σε συνέντευξη του στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της GoDaddy Μπλέικ Ίρβινγκ δήλωσε ότι η Daily Stormer ξεπέρασε τα όρια της ελευθερίας του λόγου, προκαλώντας μεγαλύτερη ταραχή. «Πάντα προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ένα ανοιχτό και ελεύθερο διαδίκτυο», είπε ο Ίρβινγκ. «Όμως όταν ξεπερνιούνται κάποια όρια και η ελευθερία του λόγου ξεκινά να προκαλεί βία, έχουμε την υποχρέωση να το σταματήσουμε».

Στην κατάργηση σειρά λογαριασμών που συνδέονται με την ιστοσελίδα Daily Stormer προχώρησε και το Twitter. Κατάργησε μια σειρά λογαριασμών που συνδέονται με την ιστοσελίδα Daily Stormer. Τουλάχιστον τρεις λογαριασμοί που συνδέονται με την ιστοσελίδα σταμάτησαν να εμφανίζονται, αναφέρει το Reuters.

«Είναι ντροπή το ότι χρειάζεται ακόμα να λέμε ότι οι νεοναζί και οπαδοί της ανωτερότητας της λευκής φυλής έχουν άδικο, λες και δεν υπήρχαν ήδη αρκετές αποδείξεις», τόνισε ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

O διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, αντέδρασε επίσης τόνισε: «Έχουμε ήδη γνωρίσει τον τρόμο των οπαδών της ανωτερότητας της λευκής φυλής και της ρατσιστικής βίας. Είναι ένα ζήτημα ηθικής - μια ύβρη για την Αμερική. Πρέπει όλοι να αντισταθούμε».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back