ΚΟΣΜΟΣ

Tρεις νεκροί στη Βιρτζίνια, συνελήφθη ύποπτος για το φόνο

Εικόνα του άρθρου Tρεις νεκροί στη Βιρτζίνια, συνελήφθη ύποπτος για το φόνο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/08/2017, 03:54
ΚΟΣΜΟΣ

Σε τουλάχιστον τρεις ανέρχονται οι νεκροί και στους 35 οι τραυματίες από τις βίαιες συμπλοκές που ξέσπασαν χθες στο Σάρλοτσβιλ στη Βιρτζίνια μεταξύ ακτιβιστών αντιρατσιστικών οργανώσεων κατά της συγκέντρωσης νεοναζί, Κου Κλουξ Κλαν, ρατσιστών και ένοπλων παραστρατιωτικών οργανώσεων και από την πτώση ενός οχήματος σε πεζούς που διαδήλωναν, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Η συγκέντρωση έγινε με αφορμή την απόφαση να ξηλωθεί το άγαλμα του στρατηγού Λι, αρχηγού του στρατού των Νοτίων στον αμερικάνικο Εμφύλιο. 

Ως ύποπτος για το φόνο συνελήφθη ένας 20χρονος, ο Τζέιμς Άλεξ Φιλντς τζ., στον οποίο ανήκει το όχημα,.Κατηγορειται οτι με αυτο σκότωσε μια 32χρονη γυναίκα στην αντισυγκέντρωση κατά της εκδήλωσης των νεοναζί και του ακροδεξιού alt right.

 

Ο Φιλντς φέρεται να έπαιρνε μέρος στην ακροδεξιά εκδήλωση.


Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτοπτών, έπεσε με φόρα και επίτηδες στης αντιδιαδήλωση, κυρίως μαύρων και μελών του κινήματος Black Lives Matter, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, τουλάχιστον.



Στη συνέχεια, ένοπλες παραστρατιωτικές ομάδες αναπτύχθηκαν στην περιοχή, σε υποστήριξη των νεοναζί. Τελικά, η συγκέντρωση απαγορεύτηκε και η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές. Καταγράφηκαν δύο ακόμα νεκροί από πτώση ελικοπτέρου. Οι πρώτες πληροφορίες συνδέουν το γεγονός με την παρουσία των ακροδεξιών παραστρατιωτικών οργανώσεων. 



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ, ο οποίος στηρίζεται πολύ στο κίνημα alt-right που το αποτελούν κύριως ρατσιστικές και νεοναζιστικές ομάδες, έκανε μια πολύ γενική δήλωση, κατηγορώντας και τις δύο πλευρές για τα επεισόδια και καλύπτοντας πρακτικά την πολιτική του πελατεία. Οι πρώην πρόεδροι Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα (κυρίως), ήταν πιο δηκτικοί κατά των αμερικάνων ακροδεξιών



Η πολιτεία της Βιρτζίνια, η οποία ήταν η κοιτίδα της αποσχιστικής κίνησης των Νοτίων στον Εμφύλιο (και το Ρίτσμοντ, πρωτεύουσα του κράτους τους), κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back