ΚΟΣΜΟΣ

Διαδηλωτές G20: «Καλωσήρθατε στην Κόλαση»

Εικόνα του άρθρου Διαδηλωτές G20: «Καλωσήρθατε στην Κόλαση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2017, 15:04
ΚΟΣΜΟΣ

Με το σύνθημα «Καλωσήρθατε στην Κόλαση» χιλιάδες διαδηλωτές «υποδέχονται» στο Αμβούργο τους ηγέτες και τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Δεκάδες αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συμπλοκές με διαδηλωτές πριν την έναρξη της συνόδου στο Αμβούργο χθες, μετά τη σύντομη συνάντηση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.

Στις συμπλοκές οι εκατοντάδες κουκουλοφόροι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε εκτοξευτήρες ύδατος και σπρέι πιπεριού για να τερματίσει τη διαδήλωση.

Στη διαδήλωση και σε συμπλοκές χθες βράδυ τραυματίστηκαν 75 αστυνομικοί, από τους οποίους τρεις διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο, είπε η αστυνομία. Οι πιλότοι ενός ελικοπτέρου της αστυνομίας τραυματίστηκαν στα μάτια όταν άγνωστοι τους στόχευσαν με λέιζερ, πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, οι διαδηλωτές κατέστρεψαν αυτοκίνητα, έβαλαν φωτιά σε διάφορα αντικείμενα και πέταξαν μπουκάλια σε συμπλοκές που κράτησαν έως τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τις αρχές, έως και 100.000 διαδηλωτές αναμένεται να βγουν στους δρόμους τις επόμενες ώρες και ημέρες στο περιθώριο της G20.

Οι διαδηλωτές αναμένεται να προσπαθήσουν να εμποδίσουν τους ηγέτες να φτάσουν στο συνεδριακό κέντρο όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back