ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Διαβεβαιώσεις για τις ΤΟΜΥ

Εικόνα του άρθρου Διαβεβαιώσεις για τις ΤΟΜΥ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/01/2019, 02:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τις Τοπικές  Ομάδες  Υγείας στην Ανατολή (3η και 4η Τ.ΟΜ.Υ.) επισκέφθηκε ο Χρήστος Μαντάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ιωαννίνων και συζήτησε  με τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων.

Ο κ Μαντάς ότι το μη ιατρικό προσωπικό των Τ.ΟΜ.Υ. εντάσσεται στην ασφαλιστική κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών, ενώ αναφέρθηκε στη ρύθμιση των εκκρεμοτήτων για τις εκπαιδευτικές άδειες του μη ιατρικού προσωπικού και στην προκήρυξη 455 νέων μόνιμων θέσεων ειδικευμένων γιατρών για τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας. Επιπλέον ο κ. Μαντάς ενημέρωσε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το Υπουργείο Υγείας, μέχρι τώρα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί περίπου 1.800.000 εγγραφές σε οικογενειακούς γιατρούς, πανελλαδικά.  

Στις δύο ΤΟΜΥ έχουν εγγραφεί πάνω από 8.000 άτομα. Οι εργαζόμενοι έθεσαν υπόψη του βουλευτή μια σειρά ανάγκες όπως την επιπλέον αγορά υλικοτεχνικού  εξοπλισμού και κυρίως τηλεφωνικών συσκευών, υπολογιστών και γραφικών αναλώσιμων,  όπως επίσης και τις αλλαγές στο κτίριο. Τέλος οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το εργασιακό τους μέλλον , τόσο σε σχέση με τη μεταφορά αρμοδιότητας της μισθοδοσίας τους στην Περιφέρεια, όσο και για την συνέχεια μετά τη λήξη της σύμβασής τους.

Ο κ. Μαντάς διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι «η προοπτική τους στις ΤΟΜΥ είναι απολύτως διασφαλισμένη και ότι στο τέλος του προγράμματος όλη η χρηματοδότηση θα γίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό».

«Είναι μεγάλη πρόκληση να χτιστεί μια κουλτούρα που να αγκαλιάσει τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας και πως τόσο η εμπειρία του όσο και η διεθνής πρακτική δείχνουν το πόσο σημαντικό είναι τέτοιου είδους δομές να  λειτουργούν ομαδικά, με τακτικές συναντήσεις μεταξύ των εργαζομένων, με συζήτηση περιστατικών και με συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση», κατέληξε.




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back