ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Διαβάσεις με κυβόλιθο

Εικόνα του άρθρου Διαβάσεις με κυβόλιθο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/09/2023, 17:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη δημιουργία διαβάσεων «με μόνιμο υλικό που δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες και τον χρόνο» προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Το έργο γίνεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για την οδική ασφάλεια, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τον Δήμο, σε προτεραιότητα είναι οι διαβάσεις στα σημεία όπου λειτουργούν σχολικές μονάδες. Όπως για παράδειγμα στη λεωφόρο Δωδώνης, στο σχολικό συγκρότημα της πρώην Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

«Εξελίσσεται ένα μεγάλο πρόγραμμα με πολλές παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια. Μέρος αυτού οι νέες διαβάσεις που γίνονται με ειδικό υλικό, τύπου κυβόλιθου, ώστε να έχουν μόνιμα χαρακτηριστικά και να μην απαιτούν συνεχή συντήρηση» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος σημείωσε ότι στο πλαίσιο της εργολαβίας θα κατασκευαστούν περίπου 140 διαβάσεις, κυρίως όπου υπάρχουν σχολεία και σε σημεία με αυξημένη κίνηση ενώ θα ακολουθήσει και ειδικός φωτισμός τους.

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα γίνει διαγράμμιση των διαβάσεων στα σημεία όπου αυτή απαιτείται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back