ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο τρισδιάστατες διαβάσεις για αρχή

Εικόνα του άρθρου Δύο τρισδιάστατες διαβάσεις για αρχή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2019, 13:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι «τρισδιάστατες» διαβάσεις πεζών είναι μια πρακτική που κερδίζει έδαφος (κυριολεκτικά) στο εξωτερικό και θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά και στα Γιάννενα, σε δύο σημεία, έξω από σχολεία.

Η μια στη Διονυσίου Φιλοσόφου και η άλλη στο Πολυκλαδικό.

Πρόκειται για ένα αίτημα των συλλόγων Γονέων του Διαπολιτισμικού και Ειδικού σχολείου στο Κάστρο και στο παλιό πολυκλαδικό, το οποίο προώθησε η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Μαρία Κεφάλα.

Η υλοποίηση είναι εθελοντική-ιδιωτική, καθώς το βάψιμο θα κάνουν «σπουδαστές και καθηγητές του Δημοσίου ΙΕΚ Ιωαννίνων», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση και όχι κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο, όπως θα ήταν αναμενόμενο. Ο διευθυντής του Δημοσίου ΙΕΚ Μιχάλης Αλεξίου έκανε τη μάλλον άστοχη δήλωση, ότι «οι διαβάσεις πέρα από οδική  παρέμβαση αποτελούν και καλλιτεχνική δράση», πάντα σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της κας Κεφάλα.

Τα δε χρώματα είναι χορηγία του προέδρου του ΠΑΣ Γιώργου Χριστοβασίλη.

«Οι πρώτες διαβάσεις θα γίνουν έξω από ειδικά σχολεία προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες» είπε επακριβώς η κα Κεφάλα, μιλώντας για τους μαθητές-τριες των σχολείων.

Στην πρωτοβουλία ενέχεται και ο Δήμος, καθώς δηλώσεις έκανε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ. «Για καλύτερα αποτελέσματα απαιτούνται συνέργειες όπως στην προκειμένη περίπτωση. Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η πιλοτική εφαρμογή των συγκεκριμένων διαβάσεων θα βοηθήσει τους μαθητές των ειδικών σχολείων» είπε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κας Κεφάλα.

Τέλος, ο διοικητής της Τροχαίας Ιωαννίνων Γιώργος Αζέλης σημείωσε ότι «στην φάση της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος έχουν επιλεγεί δύο δρόμοι χαμηλού κυκλοφοριακού φόρτου. Αυτό έγινε ώστε να καταγραφούν τα πραγματικά δεδομένα και στη συνέχεια να ακολουθήσει η διαμόρφωση ανάλογων διαβάσεων σε περισσότερα σχολεία».  



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back