Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διά ζώσης επιτέλους (αλλά και με απουσίες)

Εικόνα του άρθρου Διά ζώσης επιτέλους (αλλά και με απουσίες)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2022, 22:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μετά από πολλούς μήνες, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων συνεδρίασε διά ζώσης. Όχι όμως στην αίθουσα «Αθ. Τσακάλωφ» στο Δημαρχείο, αλλά στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Επανερχόμαστε σε μια άτυπη κανονικότητα. Δεν ξέρω πότε πραγματικά θα μας δοθεί η δυνατότητα διά ζώσης στο φυσικό μας χώρο (σ.σ. στην αίθουσα «Αθ. Τσακάλωφ»). Πάντως είναι ελπιδοφόρο ότι μπορέσαμε να συνεδριάσουμε διά ζώσης παρότι είμαστε αρκετοί και για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κλειστό χώρο…» είπε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο οποίος έχει δεχθεί όλο αυτόν τον καιρό αρκετά πυρά από την αντιπολίτευση για την επιλογή των συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έδωσαν το παρών αλλά προτίμησαν τη λύση της τηλεδιάσκεψης. Ο κ. Παπαγεωργίου έκρινε επί της ουσίας ότι αυτή η τακτική είναι λάθος και ζήτησε από τους επικεφαλής να φροντίσουν κι αυτοί να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Σημασία έχει πάντως ότι το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει διά ζώσης επιτέλους. Και κάτι τέτοιο δεν είναι τυπικό αλλά ουσιαστικό ζήτημα και ζήτημα δημοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back