ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΗΠΕΘΙ: «Σόδες και ασπιρίνες» στις 29 Ιουλίου

Εικόνα του άρθρου ΔΗΠΕΘΙ: «Σόδες και ασπιρίνες» στις 29 Ιουλίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2024, 14:29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για τη σκηνή ετοιμάζεται η καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων «Σόδες και Ασπιρίνες» του Μιχάλη Κοβανίδη σε σκηνοθεσία (και χορογραφία) Όλγας Ζήση.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 29 Ιουλίου, στις 21:15, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Λίγα λόγια για το έργο: Θα μπορούσε να είναι μια κωμωδία παρεξηγήσεων, αφού όλα αρχίζουν από μια παρεξήγηση, μια λάθος εκτίμηση της κατάστασης από τους ήρωες του έργου. Σύντομα όμως η ασυνεννοησία γίνεται ο τρόπος για να φωτιστούν παράλογες καταστάσεις της καθημερινότητας. Η υπεράσπιση του παραλόγου κάνει την κοινή λογική να χάνει την αξία της.

Οι ήρωες, άνθρωποι «της διπλανής πόρτας», έρχονται αντιμέτωποι με τις δικές τους ιστορίες και δημιουργούν πλοκή ανατροπών και γέλιου. Πέντε πρόσωπα θα κάνουν το παν για να δικαιωθούν μέσα από μια σύγκρουση για γέλια και κλάματα. Κάποιες στιγμές το έργο γίνεται πικρό, αλλά το γέλιο μοιάζει να εξαγνίζει τις διάφορες καταστάσεις.

Σε μια γωνιά της πόλης πέντε πρόσωπα συναντώνται τυχαία και έτσι όπως μέσα από την κωμωδία μόνο μπορούμε να δούμε, συγκρούονται, εξομολογούνται, χορεύουν, ονειρεύονται, ερωτεύονται…

Παίζουν: Μαρία Κατσουλίδη, Φάνης Κοσμάς, Γιάννης Κοτσαρίνης. Λεωνίδας Μικρόπουλος, Νίκος Σφαιρόπουλος. Χορεύει η Χαριτίνη Κούκου.

Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Γκοντού, σχεδιασμός φωτισμών: Μιχάλης Κουβόπουλος, μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Σιώρος, διεύθυνση-οργάνωση παραγωγής: Αφροδίτη Μήτση.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3