Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 15-06-2020, 12:27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τη μέχρι πρότινος καλλιτεχνική διευθύντρια Ελένη Δημοπούλου αποχαιρετά το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Η κ. Δημοπούλου είχε υποβάλλει την παραίτησή της πριν από έναν μήνα –από τότε και μέχρι 13 Ιουνίου έκανε χρήση της κανονικής της άδειας . Τα καθήκοντα της καλλιτεχνικής διευθύντριας τα είχε αναλάβει πριν από δυόμισι χρόνια. Πέρσι τον Φεβρουάριο είχε γίνει μάλιστα ανανέωση της θητείας της για τρία χρόνια.

«Η κ. Δημοπούλου, από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της ως καλλιτεχνική διευθύντρια του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων, άφησε το δικό της στίγμα στην πορεία του ΔΗΠΕΘΕ, με σημαντικές και ιδιαίτερα επιτυχημένες παραγωγές, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή της στη δημιουργία του ‘Θερινού Μαντείου’, του εργαστηρίου εκπαίδευσης και δημιουργίας για επαγγελματίες ηθοποιούς, το οποίο από την πρώτη κιόλας χρονιά εντάχθηκε στο ‘Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος’ που συντονίζει και ενισχύει το υπουργείο Πολιτισμού» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το ΔΗΠΕΘΕ σημειώνει ότι η κ. Δημοπούλου κατέθεσε την παραίτησή της «προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες για τη συνταξιοδότησή της».

Παράλληλα, η διοίκηση, αφού ευχαριστεί την πρώην πια καλλιτεχνική διευθύντρια, ανακοινώνει ότι  προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες για την προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την κάλυψη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή, σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις των υπουργείων Εσωτερικών και Πολιτισμού.

ComCom
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα