Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δημοτικό Ωδείο: Με άλλον «αέρα»

Εικόνα του άρθρου Δημοτικό Ωδείο: Με άλλον «αέρα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/06/2018, 19:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το «νέο» κτίριο του Δημοτικού Ωδείου είναι και επίσημα έτοιμο, με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών Κώστα Γκόγκο να κάνουν λόγο σε δηλώσεις τους για «μια επένδυση στον πολιτισμό».

Τον τελευταίο καιρό, στο διατηρητέο αυτό κτίριο, που ανεγέρθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα για να στεγάσει το πρώτο δημαρχείο της πόλης, όπως και το στο παράπλευρο κτίριο της δεκαετίας του ’50, έγιναν εργασίες ανακαίνισης. «Η ανακαίνιση του κτιρίου του Ωδείου, του προσδίδει και την αισθητική αξία που του αρμόζει. Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε ό,τι όμορφο υπάρχει στην πόλη, είτε είναι δημόσιος χώρος είτε κτίριο» τόνισε ο δήμαρχος κ. Μπέγκας. Ο κ. Γκόγκος, από την πλευρά του, μίλησε για ένα κτίριο που είχε την τύχη να διατηρηθεί λόγω της αδιάλειπτης χρήσης του και που σήμερα αποτελεί μια «πολύτιμη νησίδα δημιουργίας και πολιτισμού». «Είναι λοιπόν μια ζωντανή παλλόμενη καρδιά πολιτισμού, που και σήμερα χτυπά δυνατά», είπε αρχικά ο κ. Γκόγκος, δίνοντας και μια πρώτη εξήγηση για την επιλογή του κόκκινου χρώματος στις όψεις του κτιρίου. Η επιλογή του συγκεκριμένου χρώματος φέρει κι άλλη μια συμβολική σημασία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου: «Διαλέξαμε ένα ζωηρό και έντονο χρώμα, που έχει τις ρίζες του στην πορφύρα του Βυζαντίου, αλλά και τις πολυπολιτισμικές και διεθνείς καταβολές που συγκρότησαν την πόλη μας».

Πέραν των συμβολισμών του χρώματος που αποδίδονται, είναι γεγονός ότι το Δημοτικό Ωδείο έχει πια μια πιο αξιοπρεπή εμφάνιση (οι εργασίες αφορούσαν τοιχοποιία και κουφώματα). Η διευθύντρια του Ωδείου Χρυσούλα Μαρούλη μίλησε για «τη μεγαλύτερη παρέμβαση που έγινε στο Ωδείο τα τελευταία 20 χρόνια», η οποία, όπως είπε, ήταν παραπάνω από αναγκαία.

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών μετά την αποκατάσταση των κτιρίων της Σχολής Κλασικού και Σύγχρονου Χορού και του Δημοτικού Ωδείου, θα συνεχίσει με ένα άλλο όπου στεγάζονται σήμερα το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών και η Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών: το παλιό μαιευτήριο του πρώην δημοτικού νοσοκομείου στο πάρκο Κουραμπά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back