Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το δημοτικό συμβούλιο και οι Πόντιοι

Εικόνα του άρθρου Το δημοτικό συμβούλιο και οι Πόντιοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2018, 13:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη δεν θα μπορούσε να μην απασχολήσει και το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση, με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα να επαναλαμβάνει ότι «η αυτοδικία δεν ταιριάζει στη Δημοκρατία».

Κατηγορηματικοί ή σχεδόν κατηγορηματικοί ήταν και οι επικεφαλής των υπόλοιπων παρατάξεων, ο καθένας όμως με τον δικό του τόνο. Ο Νίκος Γκόντας της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» ανέφερε ότι «η βία δεν δικαιολογείται από όπου κι αν προέρχεται και σε όποιον κι αν απευθύνεται. Έτσι δημιουργείται το αβγό του φιδιού, το οποίο γεννά τον φασισμό», διαχωρίζοντας ωστόσο την πολιτική διαφωνία της παράταξης με τις δημόσιες θέσεις του κ. Μπουτάρη από την όλη υπόθεση. Τη «φασιστική ενέργεια» κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης καταδίκασαν και ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Καραμπίνας από την παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή», ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας και ο επικεφαλής της ΔΡΑΣΥ Βασίλης Καφαράκης.

Ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις, με τις ανάλογες αποχρώσεις, των δημοτικών συμβούλων, με καταγωγή από τον Πόντο. Ο Μάκης Χρυσοστόμου καταδίκασε (σε στιλ… διαγγέλματος) «ως Πόντιος την άνανδρη επίθεση στον Ιωάννη Μπουτάρη», ενώ υπενθύμισε το προ ετών ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων όταν υπήρξαν δηλώσεις αμφισβήτησης της γενοκτονίας των Ποντίων (σ.σ. από τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη).

Πιο… μαχητικός («ναι μεν, αλλά») ήταν ο Γιάννης Εμμανουηλίδης, ο οποίος καταδίκασε την επίθεση. Και συνέχισε λέγοντας ότι: «Δεν μπορώ να δεχθώ όμως την έκφραση ‘χέστηκα αν σκότωσε Έλληνες ο Κεμάλ’», για να προκαλέσει την αντίδραση του δημάρχου ο οποίος ανέφερε ότι «ο Μπουτάρης δεν το είπε ποτέ έτσι».

Οι τόνοι έπεσαν με την απόφαση να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ποντίων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back