Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δημοτικό θερινό σινεμά; Άκυρο

Εικόνα του άρθρου Δημοτικό θερινό σινεμά; Άκυρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/06/2019, 01:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τον Μάρτιο, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών ανακοίνωσε τη δημιουργία δημοτικού θερινού κινηματογράφου, εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, με το όνομα του σκηνοθέτη Θ. Αγγελόπουλου, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία. Είχε παρουσιάσει δε και λεπτομέρειες, όπως μακέτα αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του θερινού σινεμά (διαβάστε εδώ).

Το πρότζεκτ αυτό δεν προχώρησε τελικά λόγω «απρόβλεπτων τεχνικών προβλημάτων» όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση της διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου, η οποία πάρθηκε μία εβδομάδα πριν τον α' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και δημοσιεύτηκε πρόσφατα στη «Διαύγεια».

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την απόφαση, κατά τη μελέτη διαμόρφωσης του χώρου για το θερινό σινεμά προέκυψαν προβλήματα όπως υπόγειοι σωλήνες ύδρευσης και αποχέτευσης, μεγάλα κλαδιά δέντρων και προβλήματα στην παροχή ρεύματος. Προβλήματα που κάθε άλλο παρά μη αναμενόμενα μπορεί να τα χαρακτηρίσει κανείς. Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να μην προχωρήσει περαιτέρω κάνοντας την εκτίμηση ότι «είναι αδύνατο να προχωρήσουν οι εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που θα χρειαζόταν για την επίλυσή τους» και άρα δεν θα ήταν έτοιμο το θερινό σινεμά εντός του θέρους.

Με την ίδια απόφαση, έγινε και η αποδέσμευση πίστωσης περίπου 17.000 ευρώ η οποία είχε προβλεφθεί για την παρέμβαση στα παλιά σφαγεία (για προμήθεια καρεκλών και τραπεζιών, για την περίφραξη και διαμόρφωση του χώρου).

Όπως αποδεικνύεται, το… timing του Πνευματικού Κέντρου δεν ήταν και το πιο κατάλληλο για την υλοποίηση του πρότζεκτ. Την ίδια ώρα, πάντως, αυτές τις ημέρες «τρέχει» το Ioannina Open Air Festival

ΣΧΟΛΙΑ
προεκλογικές φανφάρες
τιναφταρεεεε
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back