Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και δημοτικό θερινό σινεμά

Εικόνα του άρθρου Και δημοτικό θερινό σινεμά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/03/2019, 17:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δημοτικό θερινό κινηματογράφο «εγκαινιάζει» το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος παρουσίασαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, το νέο πρότζεκτ. Η επιλογή της σημερινής μέρας για αυτή την ανακοίνωση, σύμφωνα  με τον κ. Γκόγκο, δεν ήταν τυχαία. Όπως υπενθύμισε, σήμερα είναι η τελευταία ημέρα του χειμώνα (εαρινή ισημερία)… Σημειωτέον ότι πριν από δύο ημέρες έγινε η παρουσίαση του προγράμματος της παράταξης του Μωυσή Ελισάφ για τον πολιτισμό.

Πέραν των όποιων συμβολισμών, ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος που θα φέρει το όνομα του σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου, βρίσκεται ακόμη στα σκαριά. Θα γίνει δε στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία, όπως φαίνεται στη φωτογραφία-μακέτα.

«Δίνουμε και πάλι τη δυνατότητα στους Γιαννιώτες, μετά από πολλά-πολλά χρόνια, να απολαύσουν κινηματογραφικές ταινίες, με ιδανικές συνθήκες κάτω από τα αστέρια. Αξιοποιούμε και ολοκληρώνουμε την πολιτιστική δομή του πολυχώρου ‘Δημ. Χατζής’ προσθέτοντας ένα ακόμα σημείο πολιτισμού για την πόλη και τους επισκέπτες μας» δήλωσε ο δήμαρχος.

Ο κ. Γκόγκος ανέφερε, από την πλευρά του, ότι από πέρσι ετοιμάζεται η υλοποίηση του θερινού σινεμά, ενώ στάθηκε και στην επιλογή να δοθεί το όνομα του Θ. Αγγελόπουλου. «Η διαχρονική σχέση του Αγγελόπουλου με τα Ιωάννινα είναι γνωστή, μιας και δεκάδες σκηνές από πολλές ταινίες του έχουν γυριστεί στην περιοχή μας» τόνισε.

Το θερινό σινεμά θα διαθέτει κατάλληλη σκηνή, τεχνικό εξοπλισμό και 400 περίπου θέσεις. Θα έχει δε τη δυνατότητα να φιλοξενεί και μουσικές εκδηλώσεις, παραστάσεις κ.λπ. «Φροντίσαμε να μην επεμβαίνει καθόλου στην αισθητική του χώρου, αξιοποιώντας το πράσινο και τα δέντρα του χώρου, αρμονικά δεμένα με εικόνες των κτιρίων του πολυχώρου» τόνισε ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η ανάπτυξη των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, ώστε όλα να είναι έτοιμα με τον ερχομό της θερινής περιόδου.

«Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι θα πουν ότι είναι παράτολμο να κάνει κάποιος θερινό σινεμά στα Γιάννενα, λόγω κάποιων βροχερών ημερών. Και το περσινό καλοκαίρι δικαιώνει τις επιφυλάξεις τους. Από την άλλη μεριά, εμείς οι Γιαννιώτες είμαστε μαθημένοι σε κάποιες απογευματινές μπόρες, που δεν επηρεάζουν την διεξαγωγή των βραδινών εκδηλώσεων» κατέληξε.

Για το πρόγραμμα προβολών και τον χρονικό ορίζοντα λειτουργίας του σινεμά μίλησε ο Γιώργος Λυκιαρδόπουλος, παραγωγός (μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου επίσης αλλά και στενός συνεργάτης του Δημήτρη Τουλιάτου, σύμβουλος του Πνευματικού Κέντρου). Την ευθύνη λειτουργίας του θερινού σινεμά, θα έχει ο ίδιος, όπως ειπώθηκε. Ή καλύτερα η εταιρία παραγωγής του, η οποία έχει επενδύσει και αυτή στον νέο χώρο του Πνευματικού Κέντρου.

«Το Πνευματικό Κέντρο φροντίζει τον χώρο, τα καθίσματα και την υποδομή, εμείς θα προμηθεύσουμε με δικά μας έξοδα, όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ήχο, οθόνη. Θα έχουμε εξασφαλίσει τέλεια ποιότητα ήχου και εικόνας dcp, surround sound, dolby digital κ.λπ. Ας σημειωθεί ότι η δική μας επένδυση στα Γιάννενα υπερβαίνει τις 45.000 ευρώ. Θα υπάρχει συνεργασία με όλες τις εταιρίες διανομής και παραγωγούς, αλλά και θεσμικούς φορείς, ενώ ο προγραμματισμός θα γίνεται μαζί με το Πνευματικό Κέντρο» ανέφερε. Ωστόσο, μένει να διευκρινιστεί πώς θα γίνει η απόσβεση της επένδυσης της ιδιωτικής εταιρίας στο δημοτικό θερινό σινεμά των Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3