ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δημοτική αστυνομία: Έλεγχοι σε δεσποζόμενα ζώα

Εικόνα του άρθρου Δημοτική αστυνομία: Έλεγχοι σε δεσποζόμενα ζώα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/06/2023, 17:57
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ελέγχους για εξακρίβωση και καταγραφή των στοιχείων των δεσποζόμενων σκύλων κάνε η Δημοτική Αστυνομία των Ιωαννίνων, σε κέντρο και γειτονιές της πόλης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, γίνονται και σε δημοτικές ενότητες,κυρίως εκεί όπου υπάρχουν κτηνοτροφικές μονάδες για τις οποίες συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων των ποιμενικών ζώων από τον Δήμο Ιωαννιτών ( πληροφορίες 2651361165).

Στους ελέγχους θα συμμετάσχει και η ΕΛΑΣ, ειδικά στα όρια του Δήμου και τις εισόδους της πόλης, όπου παρατηρείται το φαινόμενο εγκατάλειψης σκύλων «από άλλες περιοχές», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Ο Δήμος υπενθυμίζει πως όταν γεννήσει ένα ζώο, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του είναι υπεύθυνος για την προστασία των κουταβιών, εφόσον προηγουμένως δεν έχει προβεί σε στείρωση του ζώου. Η εγκατάλειψη νεογνών ζώων διώκεται ποινικά και αποτελεί σοβαρή επίπτωση της ανευθυνότητας των πολιτών που δεν τα στειρώνουν.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου τονίζει ότι το φαινόμενο της εγκατάλειψης «δεν είναι μόνο λυπηρό αλλά και παράνομο και οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Αστυνομία θα είναι συνεχής ακόμα και στις εισόδους της πόλης για να περιοριστεί το φαινόμενο».

Προσθέτει δε ότι το αρμόδιο τμήμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων του Δήμου Ιωαννιτών θα συνεχίσει το πρόγραμμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων πραγματοποιώντας περισσότερες από εξήντα στειρώσεις μηνιαίως, περισυλλογές, εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις, όλες τις κτηνιατρικές εξετάσεις.

Επίσης, θα συνεχίσει «το πρόγραμμα των υιοθεσιών με περισσότερους από πενήντα ανάδοχους κάθε μήνα που προτιμούν το κυνοκομείο του Δήμου μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back