Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Δημοσιοποιείστε την εισήγηση του αρχιμουσικού»

Εικόνα του άρθρου «Δημοσιοποιείστε την εισήγηση του αρχιμουσικού»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/10/2022, 01:27
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα μέλη της Φιλαρμονικής Ιωαννίνων προφανώς δεν έμειναν ικανοποιημένα από τις εξηγήσεις που έδωσε ο δήμαρχος και η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, και με αφορμή την περικοπή 10 θέσεων μουσικών στη Συμφωνική και στη Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Ιωαννιτών, ζητούν απαντήσεις στα εξής:

«Για ποιο λόγο η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου πέρασε σε μείωση θέσεων στη Φιλαρμονική, αν θα γίνει περικοπή των εβδομαδιαίων προβών καθώς και των τακτικών υπηρεσιών» όπως διατυπώνουν τα ερωτήματα.

Τέλος, ζητούν να δοθεί στη δημοσιότητα η εισήγηση του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής, σύμφωνα με την οποία εισηγείται περικοπές για την εξυγίανσή της.

Στο μεταξύ, η πρόεδρος του ΠΚΔΙ κα Ακονίδου, υπέπεσε σε άλλη μια αντίφαση, την πολλοστή από τη μέρα που ξεκίνησε η ένταση στο ΠΚΔΙ, εξαιτίας περικοπών διδασκόντων-ουσών και «φωτογραφικές προσλήψεις» στα τμήματα μαθητείας.

Είπε δηλαδή, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, ότι το «καλλιτεχνικό προσωπικό εξαιρείται από τις διατάξεις του εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι Δήμοι έχουν την δυνατότητα να θέτουν στις προσλήψεις και κοινωνικά κριτήρια κάτι που συμβαίνει και στο Πνευματικό Κέντρο».

Η κα Ακονίδου παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι το προσωπικό είναι καλλιτεχνικό και όχι εκπαιδευτικό.

Στις προκηρύξεις για καλλιτεχνικό προσωπικό όμως, το ΑΣΕΠ δεν δέχεται κοινωνικά κριτήρια όπως η τριτεκνία. Το ορίζει ξεκάθαρα ο νόμος 4765/21 που είναι ο πιο πρόσφατος. Φυσικά, το ΠΚΔΙ δεν κάνει γραπτό διαγωνισμό όπως το ΑΣΕΠ, επανειλημμένα όμως η διοίκησή του έχει δηλώσει ότι χρησιμοποιεί τα κριτήρια ΑΣΕΠ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back