Δημοσιογράφοι εναντίον διοίκησης στην τοπική ΕΡΤ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/11/2017, 20:00

Οι τέσσερις δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Ιωαννίνων αντιδρούν στην αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων, όπως αυτή προχωράει από τη Διεύθυνση Περιφερειακών Σταθμών και του διευθυντή της Μιχάλη Μεσσήνη. Ο κ. Μεσσήνης ζητάει πενθήμερη παρουσία των δημοσιογράφων-εξωτερικών συντακτών στο σταθμό, κάτι που πρακτικά αμφισβητεί ότι όταν οι δημοσιογράφοι βρίσκονται εκτός στούντιο, κάνουν ρεπορτάζ κ.λπ. Από την άλλη, οι τρεις στους τέσσερις είναι ανταποκριτές σε άλλους νομούς της Ηπείρου και υπάρχει το ερώτημα εάν θα πρέπει να βρίσκονται υποχρεωτικά για κάποιες ώρες στα Γιάννενα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.  «Το τελευταίο έγγραφο του κ. Μεσσήνη, το οποίο κοινοποιήθηκε σε όλους μας από την Αγγ. Παππά την περασμένη Παρασκευή, αναφέρεται μόνο στα τυπικά μας καθήκοντα και όχι στα ουσιαστικά. Και ώ του θαύματος ξεχνά ότι εκτελούμε χρέη, βάσει της πρόσληψής μας, εξωτερικού συντάκτη! Εσκεμμένη προφανώς η άγνοια, η οποία, όμως, δεν δικαιολογείται στα υπηρεσιακά έγγραφα και με τη νομιμότητα να είναι υπό πλήρη αμφισβήτηση. Ασφαλώς και θα πρέπει να ασκηθεί ο προβλεπόμενος έλεγχος περί της αυθαίρετης ερμηνείας» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Σωτήρης Αργύρης, Βάσω Γκόρου, Κώστας Παπαθεοδώρου και Βασίλης Παππάς. Κατηγορούν τη συντονίστρια (μια κόντρα που κρατάει εδώ και καιρό στην τοπική ΕΡΑ-ΕΡΤ) ότι καταφεύγει σε «προειδοποιήσεις και απειλές» και αναφέρουν ότι με τα προαναφερθέντα ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα περικοπής μισθών.

ΣΧΟΛΙΑ
kostas
Κύριε Τσαντίκο φαντάζομαι πώς εχετε ελέγξει τα καταγγελόμενα με ρεπορτάζ και έχετε ακούσει και την άλλη άποψη ως σοβαρός δημοσιογράφος.
Γιάννης
Κύριε Κώστα, τα καταγγελόμενα, αν διαβάσατε, αποτελούν επιστολή διαμαρτυρίας στις δημοσιογραφικές ενώσεις και έχουν σχέση με τα όσα η νομοθεσία προβλέπει για τις συνθήκες και τις υποχρεώσεις εργασίας των δημοσιογράφων που ισχύουν όχι μόνο στην ΕΡΤ αλλά παντού. ΜΕ το σχόλιό σας αφήνετε εμμέσως αιχμή για μονόπλευρη παρουσίαση. Μήπως έχετε εσείς γνώση για το θέμα και όσα γράφοντε εδώ είναι αναληθή; Αν ναι, γιατί δεν μας ενημερώνετε και εμάς για τις ανακρίβειες του ρεπορτάζ; Διαφορετικά, καταλαβαίνουμε όλοι το νόημα και την αφορμή του σχολίου σας...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back