Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος διεκδικεί εκτάσεις στα Ζευγάρια;

Εικόνα του άρθρου Ο Δήμος διεκδικεί εκτάσεις στα Ζευγάρια;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2020, 18:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το σχέδιο Δροσιάς-Πεντέλης-Ζευγαριών έχει μπει στην τρίτη δεκαετία του, ωστόσο, σύμφωνα με μια ερώτηση που κατέθεσε ο σύμβουλος της παράταξης Ιωάννινα_2023 Βασίλης Κοσμάς στο δημοτικό συμβούλιο, υπάρχει θέμα με εκτάσεις που εμφανίζονται καταπατημένες και τις διεκδικεί το δημόσιο και κυρίως, ο Δήμος.

Όπως τονίζει η παράταξη, στις 24 Ιουνίου έγινε πρόσκληση για δήλωση ιδιοκτησιών για το ρυμοτομικό σχέδιο και κάτοικοι της περιοχής που έσπευσαν να κάνουν τις δηλώσεις, ενημερώθηκαν ότι «στα ακίνητά τους, τα οποία νομίμως κατέχουν (με συμβόλαια αγοράς και άδειες δόμησης), αποτυπώνονταν τμήματα, τα οποία θεωρούνται καταπατημένα’. Και αυτό, γιατί, μεγάλης έκτασης, περιοχές, και δομημένες πλέον σήμερα (με εκκίνηση από το 1950), εμφανίζονται ως κοινόχρηστες και διεκδικούμενες από το Δήμο ή το ελληνικό δημόσιο».

Ο κ. Κοσμάς τόνισε ότι αυτό συνέβη γιατί στις πολεοδομικές μελέτες περιλαμβάνονται αγροτεμάχια διανομής Σταυρακίου του 1929, τα οποία σύμφωνα με τους κτηματολογικούς πίνακες της διανομή ανήκαν στον Δήμο ή στο Δημόσιο.

Ερωτά αν οι ιδιοκτήτες ουσιαστικά καλούνται να ξαναπληρώσουν τα τμήματα που ανήκουν στο δημόσιο ή στον Δήμο για να προσκυρωθούν στις ιδιοκτησίες τους και αν ο Δήμος αντιλαμβάνεται το οικονομικό κόστος των αγωγών διεκδίκησης θα βαρύνει τον Δήμο ή τους δημότες, την καθυστέρηση κ.λπ.Έγινε ερώτημα στην υπηρεσία Πολιτικής Γης (Υπουργείο Γεωργίας) της Περιφέρειας σχετικά με τη διανομή (Σταυρακίου 1929), εάν αυτή είναι προϊόν οριοδειξίας ή δεν έχει αποδεικτική ισχύ έναντι των ορίων των ιδιοκτησιών των δημοτών;



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3